Фото без описуВіднині в Івано-Франківській області функціонуватиме Центр захисту прав людини. Центр презентували керівництву області, народним депутатам, громадськості. Омбудсман Дмитро Лубінець зауважив, що це перший подібний Центр в Україні такого типу й надалі планується створення нових.

У ньому: 

  • працюватиме громадська приймальня, щоб кожен міг прийти та залишити звернення;
  • облаштований консультаційний центр;
  • створений дитячий простір;
  • є хаб громадських ініціатив.

Символічно, що Центр розташований у “Домі воїна”. Відтак українські оборонці, ветерани та їхні родини теж зможуть залишити звернення у разі порушення прав. 

Центр автономний у користуванні, він побудований на основі інклюзивності й доступності. У просторі працюватимуть представники Офісу Омбудсмана, а також регіональні експерти та координатори проєктів. 

Центр захисту прав людини ми відкрили за фінансової підтримки УВКБ ООН. Уповноважений вручив представниці організації Сарі Елліотт подяку за співпрацю та подякував за допомогу!

Фото без опису

"Розширення роботи в регіонах – один із пріоритетів. Адже ми бачимо показник зростання звернень і маємо бути ближчими до людей. Наприклад, в Івано-Франківській області минулого року кількість звернень збільшилася на 40%. Це регіон, у якому велика кількість внутрішньо переміщених осіб, зокрема з Донеччини та моєї рідної Волновахи", — наголосив Омбудсман.

Окрім цього, Дмитро Лубінець поспілкувався з представниками медіа, які цікавилися темою повернення додому військовополонених, роботою Офісу Омбудсмана та іншими питаннями. 

Звернутися до Центру захисту прав людини в Івано-Франківській області можна: 

  • за адресою: вул. Січових Стрільців, 8 (з 9.00 до 18.00),
  • за номером телефону: 050 967 9417,
  • електронними адресами: pred.ivanofrankivsk@ombudsman.gov.ua, mnyshenko@ombudsman.gov.ua.

Ми працюємо, щоб забезпечити дотримання прав людини!