Фото без описуОстанні події у Старосинявській громаді щодо можливих змін у складі депутатського корпусу  селищної ради викликали  чимало запитань  серед жителів громади.  Як наразі складається ситуація? Офіційна відповідь по факту.

29 березня 2024 року відповідно до ст.50, ст.59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» на підставі рішення 49-ої чергової сесії восьмого скликання Старосинявської селищної ради  «Про обрання секретаря Старосинявської селищної ради» №7-49/2024 депутати селищної ради  більшістю голосів обрали секретарем селищної ради  Олександра Пузирука, котрий приступив до виконання наданих йому повноважень із першого квітня 2024 року під час воєнного стану. На нього було покладено повноваження селищного голови. 

29 квітня 2024 року на конференції Хмельницької обласної організації Політичної партії «ЗА МАЙБУТНЄ» прийнято рішення про внесення пропозиції щодо відкликання депутата Старосинявської селищної ради Пузирука О.М. за народною ініціативою.

 29 червня 2024 відбулось засідання керівного органу "Політичної партії «ЗА МАЙБУТНЄ», на якому прийнято рішення про відкликання депутата Пузирука Олександра Миколайовича, обраного на місцевих виборах 25.10.2020 шляхом висування від цієї партії, за народною ініціативою.

З вказаними рішенням керівного органу "Політичної партії «ЗА МАЙБУТНЄ» щодо його відкликання як депутата за народною ініціативою та рішенням Хмельницької обласної організації Політичної партії «ЗА МАЙБУТНЄ» про внесення пропозиції щодо відкликання депутата Старосинявської селищної ради Пузирука О.М. за народною ініціативою він не погоджується, вважає їх безпідставними і такими, що прийняті з надуманих причин, оскільки, як посадова особа місцевого самоврядування, котра пропрацювала близько 10 років на розвиток освіти громади, продовжує виконувати свої обов’язки під час воєнного стану.

05 липня 2024 року Олександр Миколайович звернувся до  Хмельницького окружного адміністративного суду із позовною заявою про забезпечення позову, враховуючи те, що  інститут забезпечення адміністративного позову є однією з гарантій захисту прав, свобод та законних інтересів юридичних та фізичних осіб - позивачів в адміністративному процесі, механізмом, який покликаний забезпечити реальне та неухильне виконання судового рішення, прийнятого в адміністративній справі.

08 липня 2024 року Хмельницький окружний адміністративний суд  розглянув та задовольнив заяву О.М.Пузирука  та ухвалив рішення - зупинити дію  рішення керівного органу Політичної партії «ЗА МАЙБУТНЄ» від 29 червня 2024 року про відкликання депутата Пузирука Олександра Миколайовича, обраного на місцевих виборах 25.10.2020 шляхом висування від Хмельницької обласної організації Політичної партії «ЗА МАЙБУТНЄ» - до набрання законної сили рішенням суду за відповідним позовом.

Заборонити Старосинявській селищній територіальній виборчій комісії Хмельницького району Хмельницької області вчиняти будь-які дії, що стосуються відкликання за народною ініціативою депутата Старосинявської селищної ради Хмельницького району Хмельницької області, обраного на місцевих виборах 25 жовтня 2020 року шляхом висування від Хмельницької обласної організації Політичної партії «ЗА МАЙБУТНЄ» Пузирука О.М., в тому числі оголошувати на пленарному засіданні Старосинявської селищної ради Хмельницького району Хмельницької області постанови про визнання обраним депутатом наступного за черговістю кандидата у депутати від Хмельницької обласної організації Політичної партії «ЗА МАЙБУТНЄ» - до набрання законної сили рішенням суду за відповідним позовом.

Примірник ухвали про забезпечення позову  надіслали заявнику, всім особам, яких стосуються заходи забезпечення позову, а також, направлено для негайного виконання державним та іншим органам для вжиття відповідних заходів.   Ухвала підлягає негайному виконанню. 

Таким чином політичний тиск одного з народних депутатів, представника ПП «За майбутнє» вчергове виявився невдалим. Депутатський корпус та секретар ради продовжують працювати в інтересах громади.

За матеріалами Хмельницького

окружного адміністративного суду