Фото без описуСьогодні виповнюється річниця світлої пам’яті Герою Олександру Леонідовичу Камінному, який загинув 25 червня 2023 року у боях за Україну на території  населеного пункту Благодатне, Волноваського району,  Донецької області. Військовослужбовцю йшов 35-ий рік...

Олександр Камінний  народився 26 грудня 1988 року в селі Заставці, Старосинявського району, Хмельницької області, де пройшло його дитинство.

Військовий закінчив Заставецьку загальноосвітню школу І-ІІ ступенів (тепер Заставецька філія Старосинявського ліцею ім.О.Романенка). Після школи навчався у Хмільницькому ліцеї №40, здобувши професійно-технічну освіту  столяра.  Працював за спеціальністю.

Із 24 червня 2022 року вступив до лав Збройних Сил України. Був призваний на військову службу до Збройних Сил України 10-им відділом Хмельницького районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки.

На фронті служив солдатом, водієм 2-го відділення  вогневого ураження і штурмового взводу штурмової роти військової частини.

Відданий військовій присязі на вірність українському народу, мужньо виконавши військовий обов’язок в бою за Україну, її свободу і незалежність, загинув  солдат  Олександр Камінний 25.06.2023 року під час виконання бойового завдання, отримавши поранення, несумісні з життям, в районі населеного пункту Благодатне,  Волноваського району, Донецької області.  Смерть пов’язана з виконанням  обов’язків військової служби, військовослужбовець перебував у засобах індивідуального захисту.

У лавах ЗСУ  він мужньо стояв в боях проти ворога, проявив себе відданим, гідним сином своєї Батьківщини.

Згідно Указу Президента України, за особливі заслуги у захисті державного суверенітету, територіальної цілісності, у зміцненні обороноздатності та безпеки України, вірність військовій присязі – Орденом “За мужність” ІІІ ступеня (посмертно) нагороджено нашого земляка Олександра Камінного.

У Героя залишилися: мати Світлана Камінна, батько Леонід Камінний, дружина Вікторія Камінна, донька.

Низько схиляємо голови у журбі разом з рідними та знайомими. Вічна пам'ять  захиснику  України! Герої вічно живуть у наших серцях!