Фото без описуШановні жителі громади! Сьогодні 24 лютого 2024 року минає два роки, як Україну охопила війна… Два роки тому, 24 лютого 2022, близько четвертої ранку, російські війська почали повномасштабний наступ на Україну з масованого бомбардування.  Ранок, який змінив нас, але не зламав. Вони думали, що їм буде достатньо трьох днів, щоб Україна підняла руки, Світ не вірив, що ми вистоїмо…

Минуло два роки очікувань та сподівань…

Останні два роки, що поділили відлік часу на ДО і ПІСЛЯ, роки люті і болю, роки, коли МУСИШ, роки страху і ненависті, роки врожаїв із садів перемоги, роки світла у темні часи та побутових речей, що стали символами… Вони минули.

Ми згуртувалися над підтримкою і допомогою ЗСУ, відправляли і продовжуємо відправляти все необхідне на фронт. У перший рік війни понад  3  тисячі українців, які втікали з-під обстрілів після 24 лютого, прийняла у себе наша тилова Старосинявська громада  впродовж воєнного стану. Це половина  від кількості місцевих жителів містечка Старої Синяви. Багато  хто із переселенців  залишився тут проживати. Тепер мешкає у громаді  майже 600 переселенців.

Війна розпочалася ще з лютого  2014 року.  В історію країни відійшло 10 років війни…

Вічна пам'ять землякам-Героям! Громадою провели в останню путь 54 кращих воїнів-захисників, Героїв фронту, які віддали найцінніше – життя за Україну. Світла пам'ять! Родинам щирі співчуття.

Але наша боротьба триває і досі... Україна чинить опір та прагне  якнайшвидшої перемоги. За ці два роки війни наша громада доставила на  прифронтові території та у міста, де велися важкі бої, понад 250 т продукції, необхідних речей, здійснили поїздки на передову лінію фронту – відвозили допомогу ЗСУ, організували закупівлю спільно з громадською організацією «Старосинявська спілка учасників АТО/ООС» чотири авто для військових – для виконання оперативних бойових завдань та перевезення поранених, зібрали кошти для придбання  розвідувальних дронів та допомогли зібрати ще на  дрони нічного бачення. Допомагаємо з тилу, усім, чим в змозі, теплими речами, домашньою продукцією, необхідним реманентом, ліками… гуртуємося. Ми продовжуємо боротися, допомагати, волонтерити та жити.

Сьогодні і щодня країні важливо як кожен українець бачить майбутнє держави, що надихає та підтримує. Ми підтримуємо захисників, разом – ми сила! Щира вдячність усім, хто розуміє та підтримує. Разом йдемо до ПЕРЕМОГИ!

Ми вистояли тоді, і  вистоїмо зараз!  Слава Україні!

 
Селищний голова Віталій ЗДЕБСЬКИЙ