Фото без описуУ зв'язку з погіршенням контролю за обліком та переміщенням тварин, зокрема через зменшення рівня їх ідентифікації, що створює загрозу для харчової безпеки в країні, на виконання п. 8, 9 наказу Державної служби Україні з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів від 28 листопада 2023 року № 844 «Уведення в дію рішення колегії Держпродспоживслужби від 10 листопада 2023 року», керуючись Законом України «Про ветеринарну медицину», Закону України «Про ідентифікацію та реєстрацію тварин», з метою забезпечення епізоотичного благополуччя на території Старосинявської територіальної громади.

Необхідно активізувати роботу щодо обміну інформацією про тварин, зокрема тих, що утримуються в особистих селянських господарствах. Провести інформаційно - роз'яснювальну роботу, щодо необхідності ідентифікації та реєстрації тварин.

Законодавство з ідентифікації та реєстрації тварин визначає основні засади та порядок, а саме:
- обов’язковість проведення ідентифікації та реєстрації тварин в залежності від виду відповідно до нормативно-правових актів протягом 7 днів від народження для великої рогатої худоби, овець і кіз; протягом 60 днів від народження або перед вибуттям з господарства для свиней;
- проведення реєстрації даних про господарства, переміщення, забій, облік тварин у господарствах фізичних, юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців.

Фото без опису

Олег Чалюк,
начальник Хмельницького районного управління головного управління Держпродспоживслужби в Хмельницькій області