Фото без описуУпродовж 2023 року Державна служба зайнятості продовжувала удосконалювати та автоматизувати свої послуги, запроваджувала нові сервіси та програми, розробляла нові моделі обслуговування клієнтів тощо. Зокрема було реалізовано низку урядових ініціатив, направлених на підтримку безробітних та роботодавців, а також шляхом надання вже традиційних послуг – з працевлаштування, професійного навчання, надання ваучера, організації громадських,  суспільно корисних та інших робіт тимчасового характеру.

У 2023 році за сприяння Хмельницької обласної служби зайнятості:

-  23,5  тис. громадян отримали послуги;

-  9,1 тис. - працевлаштовано;

-  1153 безробітних проходили професійне навчання;

-  416 осіб отримали ваучер на навчання;

- 290  заявників отримали позитивне рішення щодо надання мікрогрантів або грантів для започаткування або розвитку власної справи, а 20 - за програмою «Грант для ветеранів та їх подружжя» .

У 2023 році у базі даних налічувалось 13,1 тис. вакансій. Більше 60% вакансій - робітничі професії. Затребуваними і надалі залишаються професії: швачок, водіїв автотранспортних засобів,  продавців продовольчих товарів, продавців-консультантів, кухарів, інспекторів пенітенціарної системи, бухгалтерів, економістів, лікарів, інженерів. 

Станом на 1 січня 2024 року кількість зареєстрованих безробітних становила 2,6 тис. осіб, в тому числі 139 учасників бойових дій,  239 людей з числа внутрішньо переміщених осіб. В базі даних Хмельницької обласної служби зайнятості налічувалося 1530 вакансій.

Тож, не зважаючи на складний період воєнного часу, служба зайнятості працює задля наближення нашої перемоги! Докладніше про ситуацію на ринку праці та діяльність Хмельницької обласної служби зайнятості ви завжди можете дізнатися на наших офіційних каналах: порталі та у соціальних мережах Telegram, Facebook.

 

 Відділ організаційно-інформаційної роботи Хмельницького обласного центру зайнятості (093)027-05-11, khm-ocz@kmocz.gov.ua