Фото без опису«Протоптав він стежину до рідної школи, научив він синів, як на світі по совісті жить. Уклонявсь до землі, від щирого серця він дякував долі, лиш за те, що у пісні душа зазвучить.

Він добра не нажив, а лиш учнів та друзів багато, збудував у житті лише пісні і музиці храм, всі літа дарував завжди людям він свято, дітям, пісні, мистецтву себе до краплини віддав!» - такі слова присвячено Заслуженому працівнику культури України, колишньому директору Пасічнянської музичної школи Петру Німцю.

26 листопада 2018 року перестало битися серце Петра Андрійовича. Смуток, біль, розпач, безвихідь, тривога, сльози... П'ять років проминуло.

Пам'ять вічна, вона - жива. Він з нами, він  - серед нас.

У стінах створеного ним Храму музики, проведено "Концерт- Пам'ять" Заслуженому працівнику культури України, мудрому керівнику, Педагогу Німцю Петру Андрійовичу.

На заході були присутні: колеги з Ліцею ім. Ігоря Русого на чолі з Тетяною Русою, випускники ДМШ, односельці, батьки, учні ліцею ім.І.Русого, директор сільського будинку культури - Валентина Семенюк. На сцені - фото, рукописи Петра Андрійовича... Перед "Концертом - Пам'яттю" проведено освячення меморіальної дошки священником Павлом Куліним.

На заході звучали улюблені пісні Петра Андрійовича, учні та викладачі виконували різножанрові твори. Виступали учнівські колективи: дуети, тріо, квартети, ансамбль бандуристів, соло на бандурі, фортепіано, трубі (як проникливо звучала "Мелодія " М.Скорика у виконанні Богдашевського Дениса на трубі, (концертмейстер Наталя Палага). Вчительські колективи, а саме: тріо "Ніжність", у складі якого вихованці Петра Андрійовича - Оксана Обухівська, Людмила Тукало (Матусєвич), Світлана Фасолько (Жарун), Ансамбль "Гармонія", Тріо "Молодість", та ін.  У залі панувала світла, прониклива атмосфера, присвячена пам'яті П.А.Німця.

Дуже емоційні слова звучали з вуст Оксани Обухівської, учениці Петра Андрійовича, спогади, слова подяки... Валентина Семенюк подякувала усім за змістовний захід.

"Петро Андрійович пишався б таким чудовим колективом, учнями, які гідно продовжують його справу!»

За матеріалами Пасічнянської ДМШ.