Фото без описуСьогодні в центрі Старої Синяви працівники організацій та установ, що діють в селищі, представники органу місцевого самоврядування, 10-го відділу Хмельницького РТЦК та СП, рятувальники поклали живі квіти до пам'ятних місць та меморіальних дощок пам'яті загиблим Героям російсько-української війни з нагоди дня української державності та дня хрещення Київської України -Руси. Присутні на заході вшанували пам'ять загиблих земляків хвилиною мовчання.

З історії свят:

День Хрещення Київської Русі-України

Державна пам'ятна дата в Україні на честь хрещення Русі, що відзначається щорічно 28 липня - у день пам'яті святого рівноапостольного князя Володимира.

2023 року ПЦУ та УГКЦ перейшли на новоюліанський календар, за яким дата відповідає 15 липня.

День Української Державності

Свято встановлено Указом Президента України Володимира Зеленського від 24 серпня 2021 року, який було підписано під час урочистостей до тридцятої річниці незалежності України.

Урочисте відзначення Дня Української Державності має на меті привернути увагу суспільства до національних традицій, які лягли в основу формування державності, і відзначити всі важливі етапи цього процесу.

Ухвалений закон про святкування спрямований на сприяння утвердженню принципу спадкоємності українського державотворення, захисту національних інтересів України. Головне - це збереження історичної справедливості та протидія фальшивим інтерпретаціям, які сьогодні поширюються державою-агресором щодо історичних аспектів української державності.

Метою відзначення Дня Української Державності є закріплення зв'язку між сучасними українцями та їхніми предками, які протягом багатьох поколінь будували державу для українського народу. Це свято призначено для виховання у всіх громадян України розуміння того, що наш народ має багатовіковий досвід у державотворенні, власну культуру, самобутність та український характер.

 

За матеріалами заходу