Фото без описуСьогодні, 23 травня, наша держава відзначає День Героїв України. Це день пам’яті усіх українців - борців за волю України, передусім лицарів Київської Русі, козаків Гетьманської Доби, гайдамаків, опришків, січових стрільців, вояків Армії УНР, ОУН-УПА, Героїв Небесної Сотні і Героїв АТО.

У центрі Старої Синяви з нагоди цієї дати відбулося вшанування героїв. Захід відкрили звучанням Національного Гімну України. Загиблих героїв вшанували хвилиною мовчання та покладанням живих квітів до пам’ятних стел меморіальних дощок та пам’ятників у центрі селища. В акції вшанування героїв взяли працівники селищної ради, працівники культури та бібліотек, військові.

 1941 року Другий Великий Збір Організації Українських Націоналістів ухвалив щороку 23 травня святкувати День Героїв. Свято було присвячене сумному дню 23 травня 1938 року, коли в Роттердамі було вбито Євгена Коновальця. До здобуття Україною незалежності день святкувався підпільно, з проголошенням незалежності у 1992 році почав набувати популярності. 

 З 24 лютого наша держава та її громадяни переживають чи не найважчий період в новітній історії - війну, яка розпочала росія проти України. Тож цей день-данина пам’яті не лише Героїв минувшини, а й день Героїв новітніх, які сьогодні віддають свої життя за Соборність та незалежність країни, свободу української нації.

454-та доба нашої оборони - це досягнення… Досягнення мільйонів українців. Ви всі стали Героями. Всі українці і всі українки, які вистояли, які не здаються, які переможуть. Які повернуть Україні мир. Ми впевнені у цьому. Вічна слава всім, хто захищає державу!

Вічна пам’ять кожному й кожній, хто загинув за Україну! Слава Україні!

Відділ культури, національностей, релігій та туризму

виконкому селищної ради.