Фото без описуУ селищній раді відбулося термінове засідання виконкому, яке провела заступник селищного голови з питань діяльності виконавчих органів ради Надія Миколаївна Вікарська. Участь в роботі он-лайн засідання виконкому взяло 29 членів виконкому.

Згідно звернення головного спеціаліста відділу безпечності продуктів та ветеринарної медицини Хмельницького районного управління головного управління Держпродспоживслужби в Хмельницькій області на виконком винесено питання «Про затвердження складу державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Старосинявській селищній раді та Положення до неї», з метою запобігання захворюванню на сказ серед домашніх тварин. Один випадок захворювання на сказ було виявлено в одному із сіл громади.

На виконкомі прийняли рішення з метою оперативно убезпечити  людей та домашніх тварин від небезпеки.

Щоб не заразитись сказом:

  1. Утримуйтесь від контактів з дикими та безпритульними тваринами.
  2. Виконуйте правила та норми утримання домашніх тварин і поводження з ними. Доставляйте фахівцям ветеринарної медицини хворих тварин, або їх трупи, в разі, якщо тварина загинула.
  3. Не вбивайте здорових на вигляд тварин, які нанесли укуси та інші пошкодження, а терміново викликайте ветеринарного лікаря.
  4. Не знімайте шкуру з диких тварин при їх знаходженні.
  5. У разі укусу домашньою твариною з’ясовуйте ім’я господаря та адресу. Це допоможе уникнути щеплень, так як за твариною можна встановити ветеринарний нагляд.
  6. Укушені рани, подряпини негайно промийте теплою кип’яченою (або проточною) водою, бажано з милом, краї рани обробіть 70 0 спиртом чи 5% настоянкою йоду та накладіть стерильну пов’язку. Негайно зверніться за медичною допомогою до травматологічного пункту, що працює цілодобово, для проведення антирабічного щеплення чи серотерапії.
  7. При пошкодженні одягу, в який була одягнута людина під час укусу, одяг обробіть гарячою праскою, і тільки після цього його можна ремонтувати.
  8. Щорічно доставляйте на щеплення проти сказу домашніх та сторожових собак.

Не легковажте своїм життям! Вчасно звертайтесь за медичною допомогою!

Фото без опису

 За матеріалами виконкому