Фото без описуСуд завершив розгляд кримінальної справи про обвинувачення чоловіка, який таємно викрав чуже майно (крадіжка), в умовах воєнного стану, тобто вчинив кримінальне правопорушення (злочин), передбачений ч. 4 ст. 185 КК України.

Прокурорами Старосинявського відділу Летичівської окружної прокуратури забезпечено підтримання публічного обвинувачення у кримінальному провадженні по обвинуваченню жителя громади який таємно викрав чуже майно (крадіжка), в умовах воєнного стану, тобто вчинив кримінальне правопорушення (злочин), передбачений ч. 4 ст. 185 КК України 

Варто зазначити, що ще у березні 2022 року до Кримінального Кодексу були внесені зміни щодо посилення відповідальності за злочини вчинені в умовах воєнного стану, однак це не зупинило зловмисника.

Так, 01 листопада 2022 року, під час дії воєнного стану який введений по всій території України, місцевий житель, перебуваючи на території стадіону Старосинявського ліцею імені Олександра Романенка Старосинявської селищної ради Хмельницького району Хмельницької області, з метою особистого збагачення, скориставшись відсутністю уваги сторонніх осіб, шляхом вільного доступу із лавки таємно викрав мобільний телефон вартістю 1600 грн., який був залишений неповнолітнім під час гри у футбол. 

У судовому засіданні обвинувачений свою вину у вчиненні інкримінованого йому кримінального правопорушення визнав повністю, щиро розкаявся за вчинене.

За результатами судового розгляду обвинуваченого визнано винуватим у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст.185 КК України та призначити покарання у виді штрафу розміром 34000 грн.

Вирок суду не набрав законної сили та може бути оскаржений в апеляційному порядку.

 
Старосинявський відділ Летичівської окружної прокуратури