Фото без описуШановні жителі громади! 17.01.23р. у КНП «Старосинявська багатопрофільна лікарня» відбудеться забір крові виїзною бригадою з Хмельницького центру служби крові для поранених військових ЗСУ.

Запрошуємо бажаючих на 8:00 у приміщення приймального відділення Старосинявської багатопрофільної лікарні ( 1 поверх ).

Зранку обов'язково поснідати!

Працюючим видається довідка на роботу на 2 вихідні дні (день здачі і наступний).

Здача крові оплачується.

За детальною інформацією звертайтесь за тел. 068 016 69 90, Наталія.

Що потрібно знати, щоб здати кров?

Донор повинен прийти в пункт переливання крові зі своїм паспортом.

Обов’язково поснідати! Не рекомендується вживати жирну, смажену, гостру і копчену їжу. Вранці, перед здачею крові, не можна пити кавові напої, лише чай.

За 3 дні до візиту у відділ переливання крові не можна вживати алкоголь, медикаменти і фарбувальні напої.

Вага дівчат, жінок не повинна становити менше ніж 55 кг, а чоловіків – 65.

Вік: з 18 років до 60.

Дівчатам, жінкам не рекомендується здавати кров під час менструального циклу, бажано через 5 днів після його закінчення. Також не можна здавати кров жінкам, у яких є діти до 1 року.

Здача крові безпечна для донора – донорські пункти в Україні забезпечені одноразовим, стерильним обладнанням та індивідуальними системами. Шприци й голки одноразового користування розкривають тільки в присутності донора. Після використання вони знищуються.

«У мене розповсюджена група крові, моя кров не потрібна». Саме така кров найпотрібніша! Якщо вона так поширена серед здорових, то вона так само поширена і серед хворих. Кров всіх груп – і розповсюджених, і рідкісних – потрібна постійно. Спеціального тривалого відпочинку після кроводачі не потрібно. Після здачі крові потрібно посидіти протягом 10-15 хвилин, уникати важких фізичних навантажень протягом дня і слідувати простим рекомендаціям по харчуванню. Якщо Ви палите, слід утриматися від куріння протягом години до і після кроводачі. Бажаємо всім здоров’я!

P.S. Організація збору крові для підтримки військових створена з ініціативи депутатів селищної ради, підтримки селищної ради та КНП «Старосинявська БЛ» селищної ради.