Фото без описуХмельницька обласна організація Товариства Червоного Хреста спільно із працівниками селищної ради організували роботу з видачі гуманітарної допомоги переселенцям, котрі залишилися мешкати на території громади. Працівниками селищної ради  завчасно було проведено реєстрацію внутрішньо переміщених осіб, сформовано списки на допомогу. Під час приїзду представників Товариства Червоного Хреста працювали усі разом.

Представник Хмельницької обласної організації Товариства Червоного Хреста Ілона Мішан написала у соціальних мережах  своє враження того дня: «Незважаючи на холод , я кайфую від таких видач.  Вчора ми Товариство Червоного Хреста України (Хмельницька область) із гуманітарним вантажем відвідали Стару Синяву. Спершу, хотіла б, подякувати Oleksandr Panchenko , Сергій Макаров та Карина Котелевец, Леся Шафорост за допомогу та витримку, Ви найкращі! 

А також дякую Andrey Suleyman і Сергєєву Сергію за підгін із Чернівецького Хабу ТЧХУ…  Ще не все видали, то ж, буде продовження! Але дуже сподіваюсь, що вдасться реалізувати все до настання Нового року.

Я дуже вдячна жінці (не запитала, як звати, вибачте), якій стало мене шкода і вона вирішила надати мені свою ковдру у користування, до поки чекала черги на проходження реєстрації та вгостила мене теплим чаєм.

В цілому, нам вдалось охопити 347 осіб із числа внутрішньо-переміщених осіб, у сім'ях яких є діти до 14 р. - 109 сімей.

Ми видали 109 продуктових наборів. Також реалізували частково гуманітарний вантаж, який отримали під проект: 126 рюкзаків для дітей; 126 матраців; 126 ковдр;  126 подушок; 126 підковдр та наволочок; 126 простирадл.»

Допомога переселенцям продовжується. Селищна рада ще сформувала заявки до різних фондів на гуманітарну допомогу. 

Ось днями працівники селищної ради, старости додатково розмістили на території громади  внутрішньо переміщених осіб із Херсона, допомогли  адаптуватися до нових умов життя та  вирішити питання із житлом. Зараз на території громади мешкає понад 1100 переселенців.

Наразі головне завдання – допомогти пережити зиму…

Штаб  ЦЗН та НС селищної ради