Фото без описуУ Старосинявській громаді тривають заходи Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства». Сьогодні працівники Старосинявського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді селищної ради спільно із поліцейськими офіцерами громади провели акцію «Синя стрічка – проти насильства», учасниками якої стали першокласники Старосинявської гімназії ім.Олександра Романенка.

З метою попередження проявів жорстокості та насилля серед учнівської молоді в школі відбулася профілактична акція “Синя стрічка – проти насильства” в рамках Всеукраїнської акції боротьби проти насильства.

Відомо, що синя стрічка символізує синці на дитячому тілі та водночас синій колір служить постійним нагадуванням про те, що необхідно боротися з насильством. Організатори проводили інформаційні хвилинки, розповідали дітям про різні форми й прояви насильства та способи уникнення конфліктних ситуацій. Для кращого візуального сприйняття акції школярі підготували символічні сині стрічки, які прикріплювали всім учням.

У сучасному світі поруч із добром та радістю вистачає місця для жорстокості та насильства. Насильству дорослих над дітьми по відношенню до інших… Змінити наш світ і зробити його лише добрим за один день не вдається нікому, але можна принаймні спробувати зменшити число зла на Землі.

Період акції «16 днів проти насильства» охоплює наступні важливі дати:

  • 25 листопада – Міжнародний день боротьби з насильством щодо жінок;
  • 1 грудня – Всесвітній день боротьби зі СНІДом;
  • 2 грудня – Міжнародний день боротьби з рабством;
  • 3 грудня – Міжнародний день людей з обмеженими фізичними можливостями;
  • 5 грудня – Міжнародний день волонтера;
  • 6 грудня – Вшанування пам’яті студенток, розстріляних у Монреалі;
  • 10 грудня – Міжнародний день прав людини.

Старосинявський ЦСССДМ