З перших днів вторгнення російської федерації на Україну жителі Пасічнянського  старостинського округу – сіл Пасічна, Гречана, Рідкодуб долучилися до збору продуктів харчування, а саме: різні крупи, макарони, цукор, борошно, олія, домашні тушонки, консервація, картопля, морква та інше, засобів гігієни для потреб армії. За декілька годин було завантажено вантажну машину і два вантажних буси та відправлено до пункту збору центру громади для подальшого відправлення у військові частини.

У населених пунктах Пасічна, Гречана  організували нічне чергування в період комендантської години для забезпечення громадського порядку, контролю за ситуацією та дотримання правопорядку.

Працівники Пасічнянського НВК  (директор  Тетяна Василіна Руса), дитячого садка «Світанок» (директор  Анастасія Василіна Смаляна), пенсіонери:  Галина Савіна, Любов Матусєєвич, Наталля Хворова, музична школа на чолі з  Світланою Степанівною Жарун, матушка Ганна Кулін  та всі небайдужі жителі села взяли активну участь у плетінні маскувальних сіток, займалися  випіканням печива, пиріжків, пасок, ліпили вареники і передавали волонтерам, щоби доставити необхідну продукцію та речі  для наших захисників.

Працівниками кухні  ДП ДГ «Пасічна», а саме: Галина Борісова, Галина Шкляр, Ірина Щерблюк, переробили 135 кг риби та виготовили понад 150 банок рибної тушонки. Дякуємо селищному голові Віталію Здебському за підтримку акції допомоги, який посприяв в організації живої риби у співпраці із ПрАТ «Хмельницькрибгосп».

Жителі сіл активно підтримували захисників -  зібрано коштів на суму понад 20 тис. грн. та закуплено троє поросят, які також переробили на тушонку, паштети.

Житель с.Гречана Володимир  Рибак, особисто зарізав свого кабанчика і м'ясо було відправлено на Старокостянтинівський аеродром.

Долучилися  наші жителі до акції  «Сади перемоги» і посадили картоплі на ділянці 1 га. До збору урожаю долучилися працівники господарства ДП ДГ «Пасічна», технічний персонал школи, пенсіонери, працівники музичної школи, працівники дитячого садка, переселенці  Світлана Кашуба та Анатолій  Харченко. Зібрали понад 10 тон картоплі.

У жовтні за сприянням керівника господарства «Пасічна» Віталія Таєнчука виготовлено працівниками господарства 9 буржуйок , 7 з яких уже відправлено на передову.

Для 22 наших односельців, які захищають наш спокій, закуплено зимовий одяг (бушлат, термобілизна, взуття, камуфляж) на суму 150 тис. грн, які надав директор ДП ДГ «Пасічна» Таєнчук Віталій Павлович.

Висловлюємо глибоку вдячність всім небайдужим односельцям, які долучалися до будь-яких робіт, заради приближення нашої перемоги над рашистами-окупантами. Віримо в нашу перемогу. Все буде Україна!!!


    Анатолій Базелюк,  староста Пасічнянського старостинського округу,  
    Наталія Корчевна, діловод селищної ради.