Фото без описуЦього року це вже п’ята локація на Хмельниччині, що приймає такий захід. До цього аналогічний дитячий фестиваль проходив у Дунаївцях, Хмельницькому, Білогір’ї та Теофіполі.  На території Старосинявської громади захід тривав протягом двох днів, організований за сприянням Хмельницької обласної асоціації футболу, селищного голови Віталія Здебського, начальника відділу освіти, депутата селищної ради Олександра Пузирука, Старосинявської ДЮСШ та педагогічних колективів навчальних закладів громади.

Попри всі негаразди та рашистські намагання будь-якими способами залякати нас й зламати дух українського народу, ми знаходимо сили для боротьби за свою волю, а в цьому випадку – намагаємось внести позитивні моменти й емоції майбутньому України – нашим дітям. Проєкт реалізується Українською Асоціацією Футболу, за підтримки Дитячого фонду УЄФА та Асоціації кроскультурних проєктів (Данія).

Мета проєкту – сприяти захисту та психологічній підтримці дітей, в цей непростий період для України. «Відкриті уроки футболу» є доступними для всіх діток (не лише для тих хто цілеспрямовано займається у футбольних секціях) та націлені не на досягнення спортивного результату за будь-яку ціну, а на отримання радості від рухових вправ і не лише з м'ячем, незалежно від рівня здібностей учасників.

За традицією, розпочали з урочистої відкриття під звучання Гімну України. Хвилиною мовчання згадали всіх Героїв України, які віддали найдорожче за майбутнє нашої неньки- України - ЖИТТЯ. 

Фото без опису

 На заході були присутні й почесні гості, а саме:

  • начальник управління молоді та спорту Хмельницької обласної державної адміністрації  Наталія Томусяк;
  • заступник Голови Хмельницької обласної асоціації футболу  Микола Кузнецов;
  • селищний голова Віталій Здебський;
  • перший заступник селищного голови  Олександр Попик;
  • начальник відділу освіти, молоді, спорту, культури виконкому селищної ради, депутат  Олександр Пузирук;

Кожен з гостей мав нагоду привітати всіх учасників та висловити свою думку щодо такого дійства.

Учасниками проекту в Старій Синяві стали учні наступних навчальних закладів: Мшанецький ліцей, Цимбалівська гімназія, Пасічнянський ліцей ім.І.Русого,  Адампільський ліцей, Заліссянська гімназія, Паплинецька гімназія,  Новосинявський ліцей, Старосинявська гімназія №2,  Старосинявська гімназія №1, Дашковецький ліцей,  Пилявський ліцей, Старосинявський ліцей ім. О. Романенка.

У підсумку вийшло яскраве спортивне дійство, в якому взяли участь 144 хлопців і дівчат. Усі вони були поділені на 12 команд за кількістю секторів, на які було поділене футбольне поле. Почергово усі команди мали змогу займатись під керівництвом інструкторів-волонтерів на кожному з дванадцяти секторів. Виконання різноманітних спеціальних вправ перетворили стадіон у масштабний фізкультурно-спортивний захід. Емоції, радість та усмішки діток - найкраща нагорода усім, хто доклав зусиль до організації цього заходу.

А найбільшу вдячність звісно ж висловлюємо нашим захисникам та захисницям, завдяки їх мужності ми маємо можливість проводити такі заходи!

P.S. Стара Синява, фото із завершального дня проєкту «Відкриті уроки футболу», які відбуваються за підтримки Дитячого фонду УЄФА та Асоціації крос-культурних проєктів (Данія) за безпосередньої участі Української асоціації футболу та Хмельницької обласної асоціації футболу.

Матеріали «Футбол Хмельниччини»
  Хмельницька обласна асоціація футболу