Фото без описуКамінний Роман Григорович  загинув  у боротьбі за Україну, отримав важкі поранення, несумісні з життям,  на території  селища Піски Донецької області.
Роман Камінний   народився  27 травня 1973 року у селі Уласово-Русанівка в багатодітній родині, де виховувалися троє дітей, був наймолодшим.
Закінчив Старосинявську  середню школу в 1989 році (Старосинявський ліцей ім.О.Романенка). Навчався у Калязінському технікумі Тверської області (Росія) на відділенні «Холодне різання по металу».

У 1992 р. призваний до армії в м.Псков, де служив у десантній частині, а потім прикордонником.  У 1994-1995 р.р. навчався в Пилявському ПТУ на майстра – будівельника. Працював у місцевому рибгоспі.
Життєві обставини змусили шукати різного заробітку. Після служби в армії та навчання  зарекомендував себе доброю людиною, відповідальною, працьовитою, умів усе робити своїми руками. 
Призваний на військову службу  07 квітня 2022 року  Хмельницьким районним територіальним центром комплектування та соціальної підтримки Хмельницької області.  Солдат, стрілець 3-го кулеметного відділення окремого кулеметного взводу військової частини.

Вірний військовій присязі,  загинув  29 серпня 2022 року в селищі Піски Донецької області, у бою за Україну, виявивши стійкість і мужність при виконанні бойового завдання в зоні проведення операції об’єднаних сил за обставин – 29 серпня 2022 року під час артилерійського обстрілу з боку незаконних збройних формувань в районі селища Піски отримав поранення, несумісне з життям.
Старосинявська селищна рада висловлює співчуття рідним та близьким учасника бойових дій – рідній тітці Катерині Миколаївні Савінській, родині захисника.
Вічна пам'ять  захиснику Вітчизни! Герої не вмирають!