Фото без описуУ рамках першої Всеукраїнської науково-краєзнавчої конференція "Село Теліжинці на Старосинявщині: історія, проблеми, перспективи розвитку", що проходила в Теліжинцях 19 серпня на Спаса, гостям запропоновано екскурсію під відкритим небом історичними місцями краю.

Першою була екскурсія селом, яку чудово провела бібліотекарка дитячої бібліотеки зі Старої Синяви Олена Поліщук.

Друга екскурсія - на Вали (літописний Городець), де послухали цікаву, змістовну розповідь професора Василя Івановича Якубовського, який у 1970-их роках кілька сезонів вів тут розкопки разом зі студентами і школярами.

Теплу зустріч підготував депутат селищної ради, керівник ПСП «Обрій» Олександр Крот, який розповів гостям про роботу єдиного в селі місцевого господарства.

Місцеві жителі спільно з працівниками селищної ради, комунальних установ провели грунтовну підготовку до заходу. За сприянням Олександра Крота встановлено металеву конструкцію містка через річку до історичних Валів, упорядковано квіткові клумби при в’їзді до села, встановлено Державний Прапор.

Рідна батьківщина, мирна земля, на якій господарюють українці, мальовничі краєвиди приваблюють і вселяють віру, що Україна вистоїть, переможе і підніметься!

Фото без описуФото без опису

За матеріалами заходу.