Фото без описуЗ перших днів війни жителі Івківського старостинського округу беруть активну участь в акції " Підтримай своїх!". Люди зносили продуктові набори, одіяла, подушки, матраци, покривала, одяг, готували домашні страви та виготовляли власними руками засоби захисту для ЗСУ.

Ніхто не міг подумати, що мирним українцям доведеться пережити страхи війни… Тисячоліттями працьовитий народ, який плекає свою батьківщину, рідну землю, змушений потерпати від окупації агресора та ціленаправленого знищення мирного населення. Таке не пробачають! Жителі сіл Івківського старостинського округу згуртувалися для підтримки ЗСУ та переселенців відразу, як розпочався повномсштабний наступ агресора на територію України.

Усі свої сили спрямували для підтримки: випікали сухе печиво, варили вареники, виготовляли домашню консервацію: рибну та м'ясну тушонки, паштети. Збиралися в приміщеннях – місцевого магазину с.Івки, активно допомагали працівники дитячого садочка із с.Мисюрівки, а також люди робили роботу і на дому. Найактивнішими були працівники місцевого дитячого садка та культури.

Фото без опису

М'ясо свиней для виготовлення домашньої тушонки купували підприємці Ніколайчук Галина Миколаївна, Сопрун Петро Петрович та Таєнчук Ірина Леонідівна, які зуміли організувати фундамент для спільної справи. Підтримав акцію допомоги селищний голова Віталій Здебський, який у співпраці із ПрАТ «Хмельницькрибгосп» організував завіз свіжої риби в кількості 120 кг, яку місцеві господині переробили на домашні рибні тушонкки.

Окрема подяка голові благодійного фонду "Благодійний фонд відновлення та розвитку України" Соломасі Ігорю Івановичу за постачання матеріалів для виготовлення їжаків та буржуйок, які виготовляти чоловіки села Мисюрівка. Понад місяць більше 20 чоловік щоденно працювало в ангарі для вироблення захисних речей на фронт та буржуйок. Підтримку в придбанні арматури (заліза) надав депутат селищної ради Андрій Сопрук.

Фото без опису

За підтримки депутатів селищної ради Василя Олійника та Марії Омельчак організовано - збір пустих балонів для буржуйок, збір коштів для місцевого військового на амуніцію, який служить на Сході, гуманітарну допомогу для місцевого населення округу та й жителів Старосинявської громади зокрема.

Щира вдячність Олексію Корабльову, виконавчому директору свиноферми ПП «Мельник» за надану допомогу в забезпеченні м’ясом (надав тушку свині).

Наша функція допомоги, як представників органів самоврядування, виявлялася в постійній підтримці, організації та сприяння жителям сіл, спільно усі згуртувалися для допомоги ЗСУ. Понад 5 тис. грн. зібрали місцеві жителі для придбання пального, поїздок на передову. Близько 20 поїздок з допомогою було відправлено на Схід, як для захисників, так і для мирних жителів, які опинилися у важкій ситуації в містах, де були бомбардування.

Кожен своєю допомогою вклав значну частину зусиль – усе для підтримки воїнів-захисників, переселенців та українців з обстріляних міст. Згуртована робота є підтвердженням великого бажання жителів округу мирного неба, спокою і перемоги.

Миру Україні! Захисту кожному українцеві!

Фото без опису

Володимир Бортник, староста сіл Івки, Мисюрівка, Травневе,

Раїса Бацюк, діловод Старосинявської селищної ради.