Фото без описуПрацівники КНП «Старосинявська багатопрофільна лікарня» Старосинявської селищної ради з початку війни стали на захист позицій ЗСУ у тилу. Згуртована робота медичних працівників, працівників кухні дитячого відділення лікарні дала можливість захисникам країни забезпечити бійців основною продукцією.

У перші дні війни медичні працівники згуртувалися для збору коштів, щоби закупити продукти харчування для виготовлення м’ясних консерв, випічки та м’ясних виробів домашнього приготування (домашньої ковбаси, котлет, запіканок). Долучилися до акції медпрацівників і жителі с.Йосипівка, які зібрали 11 тис. грн. За спільно зібрані кошти закупили 4 тушки свинини, з яких готували м’ясні запіканки та тушонки домашнього приготування. Медичні працівники згуртувалися із працівниками кухні дитячого відділення, а жителі громади, хто мав можливість і бажання, долучилися до виготовлення продуктів на передову, і надавали усю необхідну допомогу організаторам. Підтримали акцію: Віталій Макогонський, головний лікар КНП «Старосинявська БЛ» (один із організаторів допомоги); Валентина Жук, медсестра дитячого відділення, жителі громади Ніна Дорожко, Надія Сопрук, Віталій Дроздовський, Олена Бондар та Сергій Щерблюк із с.Пасічни; а Світлана Брика із с.Красносілки, Галина Гіленко, Микола Гіленко, Ольга Тарнавська, Галина Гамак, Галина Коцупей, Лариса Нечипорова, Олена Охріменко, Мирослава Гудима, Раїса Співак - спільно з нами працювали два місяці на допомогу ЗСУ, виготовляли продукцію вдома. Завдяки Віктору Брушко, за його сприянням та ініціативи, закуплено яйця та крупи для випічки і домашніх консерв. У співпраці із ПрАТ «Хмельницькрибгосп» згідно соціальних угод селищний голова Віталій Здебський організував 130 кг живої риби для виготовлення рибних домашніх консерв, які зробили жителі с.Бабине. Староста Галина Холодняк частину домашніх консерв теж передала до загальної допомоги військовим.

Фото без описуФото без опису

Олександр Герега із Старої Синяви власним транспортом доставив виготовлену продукцію до столиці, звідки допомогу розприділяли на передову. За підтримки волонтера із м.Хмельницького Олександра Чабана здійснено наступний завіз допомоги нашим захисникам.

Щирі слова подяки за підтримку ЗСУ висловив колективу КНП «Старосинявська багатопрофільна лікарня» селищний голова Віталій Здебський, який передав Подяку працівникам Комунального некомерційного підприємства «Старосинявська БЛ» від Головного управління розвідки Міністерства оборони України – за надану гуманітарну допомогу ГУР Міністерства оборони України. «Велика допомога та небайдужість зробили неоціненний внесок у збереження здоров’я та життя військовослужбовців воєнної розвідки України. Віримо, що спільними зусиллями ми здобудемо Перемогу! Слава Україні!», - ГУР МОУ.

Як показує час і говорять факти – спільними справами досягаємо гарних результатів, у єдності – сила, добра справа – це ще один крок до ПЕРЕМОГИ! Все буде УКРАЇНА!

За матеріалами КНП «Старосинявська БЛ»