Фото без описуНещодавно селищний голова Віталій Здебський доставив черговий гуманітарний вантаж у село Пиляву, місцевий дитячий садок, - побутову техніку передано для наших переселенців від Міжнародної організації міграції.

Представниками Міжнародної організації міграції надана необхідна побутова техніка для переселенців, де найбільша кількість ВПО – у Пиляву. Вимушені переселенці попросили підтримати їх і надати базу для прання та догляду за одягом, яку обладнали в окремому приміщенні місцевого дитячого садка, встановили пральну машину.

Селищний голова: «Кожен крок допомоги та підтримки наших переселенців, навіть маленький, в сукупності дає гарні результати спільних дій. Поступово вирішуємо усі вкрай необхідні проблемні питання вимушених переселенців, до цієї справи активно залучені старости у населених пунктах громади – це наш спільний обов’язок на місцях дбати про людей і допомагати. Результативніше ці справи здійснюються в тих селах, де є чітка співпраця органу самоврядування, старости із місцевими аграріями – орендарями землі.»

Фото без опису

Грунтовною є підтримка наших переселенців представниками благодійного фонду «Карітас» (на місці допомагає священик Мирон Лушней) – надавали кошти, необхідні продуктові пакети. За сприянням благодійної організації «World central Kitchen» вимушені переселенці у черговий раз отримали 500 продуктових наборів, в минулому місяці було доставлено та роздано 600 продуктових наборів. У співпраці із ТОВ «Астарта-Київ» теж центром гуманітарної підтримки переселенців селищної ради забезпечено понад 300 родин ВПО необхідними продуктами харчування. Наразі формуємо нові заявки на допомогу.

Фото без опису

 Оперативний штаб ЦЗН та НС