Фото без описуСитуація станом на 16.00 24 березня 2022 року на території Старосинявської громади контрольована. Минає 29-та доба війни, місяць повномасштабного вторгнення агресора в Україну.

Місяць, як ми зрозуміли скільки вільних, сильних та безстрашних людей виростила Україна! Щира вдячність хоробрим воїнам ЗСУ!

Цей місяць назавжди змінив нас, змінив нашу державу та весь світ!

Українці не забудуть нічого: кожна дитяча сльоза, кожна крапля крові, варварство – росія ніколи не відмиється від ганебного клейма агресора і вбивці.

Інформую про головне:

  • кожного ранку, о 9:00 в Україні триває національна хвилина мовчання за всіх українців, чиє життя забрала війна з росією. За військових, рятувальників, цивільних, дітей, медиків та волонтерів;
  • станом на сьогодні зареєструвалося 2905 внутрішньо переміщених осіб, з них 504 дитини;
  • продовжуємо співпрацю з низкою міжнародних та благодійних організацій, щоб залучити якомога більше ресурсів. На базі селищної ради діють два координаційні центри з надання гуманітарної допомоги переселенцям у приміщенні колишнього кінотеатру «Зоря», (надають одяг, дитяче харчування, дитячі речі та засоби гігієни). На сьогодні звернулося за допомогою 415 осіб.
  • Висловлюю вдячність Президенту Благодійної організації «Благодійний Фонд «Сучасна Україна» В.Гавришу, ДП ДГ «Пасічна» В.Таєнчуку, підприємцю О.Лучіцькому, громадянці М.Таєнчук, за надання підтримки та значної гуманітарної допомоги нашим переселенцям;
  • формуємо вантажі з необхідною допомогою для мешканців міст, по яких окупанти завдають жорстоких ударів – селищною радою було організовано 2 тонни свіжої риби у співпраці з ПрАТ «Хмельницькрибгосп», за участі старост та жителів громади виготовлено тушонки для забезпечення харчуванням наших захисників. Висловлюю щиру вдячність жінкам сіл громади, містечка, які активно долучилися до допомоги військовим, жителям міст, в яких ведуться бої;
  • тим часом наша громада у вогні! Ні, не від ворожих обстрілів, а від наших паліїв! Паління трави в нинішній час - це допомога ворогу! «Шановні» палії, ви не лише шкодите довкіллю та отруюєте людей, а й відволікаєте цим спецслужби!
  • Громада продовжує жити в умовах воєнного стану та приводиться в порядок після зими. Підприємства критичної інфраструктури працюють. Прошу усіх керівників та організацій, жителів навести благоустрій на прилеглих територіях.
  • повідомляю, що у Хмельницькій області населенню заборонили відвідування та в'їзд у ліс.

Згуртованість сьогодні дуже важлива. Закликаю не розпалювати ворожнечу і ненависть, проявляймо розум і не піддаємось на провокації. Ми з вами сьогодні повинні максимально концентруватися на перемозі та мобілізувати для цього всі можливі ресурси. Про інші в важливі справи, які уже виконано для перемоги наших захисників, розповім все у свій час.

Тримаймося усі! Все буде добре! Все буде УКРАЇНА!

 

Селищний голова