Фото без описуПрокурорами Старосинявського відділу Летичівської окружної прокуратури забезпечено підтримання публічного обвинувачення у кримінальному провадженні стосовно уродженця м. Житомир, який вчинив крадіжку на території Старосинявської територіальної громади.

Так, зловмисник після звільнення в травні 2021 року з місць позбавлення волі, не маючи житла та роботи, тимчасово оселився в потерпілої, де допомагав її по господарству. Однак, доброзичливе та щире відношення потерпілої не вплинуло на свідомість зловмисника і уже у липні 2021 року він вирішив незаконно збагатитись за рахунок її майна. Обвинувачений, перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння, шляхом зриву навісних замків проник до приміщення, яке належить потерпілій, та розташоване за межами території с. Дашківці Старосинявської територіальної громади, звідки незаконно викрав майна потерпілої на загальну суму понад 16 тис. грн.

За результатами судового розгляду Старосинявським районним судом Хмельницької області обвинуваченого визнано винним у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 185 Кримінального кодексу України (крадіжка, вчинена повторно, поєднана із проникненням в інше приміщення) та призначено міру покарання у виді 4 років позбавлення волі.

Хмельницький апеляційний суд підтримав рішення першої інстанції та відмовив обвинуваченому в задоволенні апеляційної скарги.

 

Михайло ПОЛІЩУК,

начальник Старосинявського відділу

Летичівської окружної прокуратури