17.01.2022. Близько 12 млн грн податків та єдиного соціального внеску сплатили до держбюджету 237 підприємців, які започаткували власну справу протягом 2017-2018 років у рамках пілотного проекту «Рука допомоги».

Ще понад 1 млн грн мікрокредитів учасники повернули державі грошима. Таким чином, держава отримала вже понад 90% наданих для старту підприємництва коштів. Крім того, держава вже не виплачує новим підприємцям допомогу по малозабезпеченості.

Вчорашні безробітні стали виробниками меблів, модного одягу та взуття, власниками ветеринарних клінік, магазинів, кафе та піцерій, монтажниками висотних конструкцій, аграріями, постачальниками делікатесів для ресторанів, виробниками крафтових продуктів харчування тощо.

 

Середньомісячний дохід учасників проекту перевищує 20 тис. грн, а у деяких він значно більший за 100 тис. грн.

Учасники проекту вже працевлаштували близько 160 осіб з числа учасників АТО/ООС, переселенців і членів малозабезпечених сімей.

Механізм повернення довготривалих малозабезпечених безробітних на ринок праці довів, що ефективно допомагає людям позбутися залежності від соціальних виплат.

 

Проект «Рука допомоги» реалізовувався Міністерством соціальної політики України за сприяння Світового банку в межах проекту «Модернізація системи соціальної підтримки населення України» в Харківській, Львівській, Полтавській областях і окремих громадах Донецької, Житомирської і Чернігівської областей.

З 1 січня в Україні стартувала бюджетна програма, яка заснована на механізмах, що були успішно апробовані в пілотному проекті «Рука допомоги».

 

Довідка.

«Модернізація системи соціальної підтримки населення України» – проект, який реалізує Міністерство соціальної політики України за підтримки Світового банку. Мета проекту – сприяння успішному здійсненню соціальних реформ, спрямованих на зменшення бідності та підвищення соціального захисту найуразливіших груп населення.

У рамках проекту удосконалюються процеси надання соціальної допомоги, покращується адміністрування соціальних виплат і послуг, стимулюється розвиток сімейних форм виховання та соціальна підтримка дітей-сиріт і сімей з дітьми, які перебувають у складних життєвих обставинах.

Агентство стратегічних рішень  ShiStrategies є консультантом Проекту Міністерства соціальної політики України за підтримки Світового банку «Підготовка та впровадження інформаційно-роз’яснювальної кампанії щодо популяризації Проекту «Модернізація системи соціальної підтримки населення України».

У 2016-2019 роках команда Агентства займалася реалізацією проекту «Рука допомоги».

Більше інформації щодо Проекту на сайті: https://www.msp.gov.ua/timeline/Proekt-Modernizaciya-sistemi-socialnoi-pidtrimki-naselennya-Ukraini-.html

та в Facebook: https://www.facebook.com/modernization.msp

Контактна особа – Богдан Павленко, PR-менеджер Агентства стратегічних рішень ShiStrategies.

Тел.: 0988769956

E-mail: media@strategi.com.ua