Фото без описуТаким девізом керувалися депутати Старосинявської селищної ради Василь Олійник та Олександр Ільченко, які  у  Міжнародний день людей похилого віку надали соціальну допомогу одиноким пристарілим громадянам,  мешканцям Новосинявського  будинку –інтернату та одиноким громадянам, котрі мешкають на території  громади. 

  За сприянням депутата обласної ради Вадима Лозового  від Конкретних справ старенькі отримали подарунки. «Наш обов’язок – підтримати і допомогти, щоби кожна одинока людина похилого віку відчувала тепло турботи та піклування,»- говорить депутат селищної ради Василь Олійник.

З історії . Спочатку День людей похилого віку стали відзначати в Європі, потім в Америці, а наприкінці 1990-их років уже в усьому світі. День людей похилого віку святкується з великим розмахом у скандинавських країнах.  За міжнародною класифікацією  особою похилого віку вважається той, хто досяг 65 років. До 2050 року число таких людей у багатьох розвинених країнах збільшиться вдвічі (т.зв. процес старіння націй), а загальна кількість у світі складе 2 мільярди осіб. 

Надважливою, на думку ООН, є потреба активного використання виробничого і творчого потенціалу людей старшого віку. Суспільство має одночасно допомагати долати психологічну межу старості та зменшувати тягар соціальних витрат на молодих людях за рахунок працюючих пенсіонерів. 

В Україні  Міжнародний День людей похилого віку. Україна, як повноправний член ООН, підтримала ініціативу міжнародного співтовариства і з 1991 року щорічно відзначає цей день. Рішення про щорічне відзначення в Україні Міжнародного дня громадян похилого віку та створення належних умов соціального захисту пенсіонерів, людей з інвалідністю, одиноких непрацездатних громадян затверджено урядовою постановою від 26 вересня 1997 року № 1066 «Про щорічне відзначення Міжнародного дня громадян похилого віку». Відповідно до Указу Президента України від 24 вересня 2004 року № 1135/2004 1 жовтня Україна відзначає і  День ветерана.

Фото без опису