Фото без описуУ Старосинявській громаді відзначили Всесвітній День учителя та День працівників освіти. ЮНЕСКО проголосила 5 жовтня Всесвітнім днем учителів 1994 року, святкуючи великий крок, зроблений для вчителів 5 жовтня 1966 року, коли спеціальна міжурядова конференція, скликана ЮНЕСКО в Парижі прийняла в співпраці з МОП Рекомендацію ЮНЕСКО/МОП «Про становище вчителів».

Рекомендація встановлює права і обов'язки вчителів, а також міжнародні стандарти для їхньої початкової підготовки і подальшої освіти, найму, працевлаштування, умов викладання та умов навчання. Включає керівні принципи щодо участі вчителів у прийнятті рішень з освітніх питань за допомогою консультацій і переговорів з політиками. З моменту її прийняття, ця Рекомендація вважається важливим набором керівних принципів для сприяння підвищенню статусу вчителів в інтересах якісної освіти.

Традиційними лінійками та зустрічами відбулися вітальні заходи для учителів, вихователів та взагалі працівників освітянської ланки з нагоди професійного свята. У цей день їх вітали селищний голова Віталій Здебський, перший заступник селищного голови Олександр Попик, заступник селищного голови Надія Вікарська, начальник відділу освіти, молоді, спорту, культури виконкому селищної ради Олександр Пузирук та працівники відділу освіти, структурних підрозділів селищної ради. Педагогічним колективам (навчальних закладів громади та дитячих навчально-виховних закладів, БТШ) вручили Грамоти Старосинявської селищної ради, від профспілкової організації працівників освіти – цінні подарунки та Подяки від народного депутата України Віктора Бондаря.

Нині педагоги сумлінно працюють із 1477 школярами, відкривають знання для 122 учнів-першокласників Нової української школи, готують до іспитів (ЗНО) 86 одинадцятикласників та 154 учні 9 класів.

Педагогічний колектив Опорного навчального закладу Старосинявського НВК «Старосинявська ЗОШ І-ІІІ ступенів, гімназія» ім.О.Романенка привітав селищний голова Віталій ЗДЕБСЬКИЙ. Голова громади подякував вчителям за щоденну працю, ентузіазм, виховання підростаючого покоління, а учням школи побажав цікавого навчального року, здоров’я, натхнення та успіхів.

Селищний голова Віталій Здебський вручив педагогам для роботи з учнями першого класу нові ноутбуки, які придбано по програмі Нової української школи за співфінансуванням  селищної ради.Колектив  опорного навчального закладу громади вдячний селищному голові та депутатському корпусу за підтримку в галузі освіти щодо оновлення технічного забезпечення роботи учителів початкових класів.

Фото без опису

Прес-служба ТГ.