Фото без описуНа виконання пункту 2 розділу ІІ Порядку інформування споживачів про намір зміни цін/тарифів на комунальні послуги з обґрунтуванням такої необхідності, затвердженого Наказом Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України від 05 червня 2018 року № 130 комунальне підприємство «Старосинявський ЦВ №1» доводить до відома споживачів, що має намір здійснити у 2021 році зміну тарифів на централізоване водопостачання.

Комунальне підприємство «Старосинявський ЦВ №1» повідомляє, що діючий тариф на послугу з централізованого водопостачання був встановлений рішенням виконавчого комітету Старосинявської селищної ради від 29 січня 2020 року №02/2020 у розмірі: 15 грн. 24 коп. за 1 куб.м. ( з ПДВ ) на централізоване водопостачання

За цей період вартість даної послуги значно зросла з незалежних причин господарської діяльності, а тому діючий тариф на  централізоване водопостачання не покриває витрати, пов’язані з виробництвом послуг, що призводить до збитковості підприємства.

 Рівень відшкодування фактичних витрат діючим тарифом для населення складає 80%.

З метою належного функціонування підприємства виникла нагальна необхідність приведення тарифу на послуги централізованого водопостачання до економічно обґрунтованого рівня.   Фінансовий стан є найважливішою характеристикою надійності, стійкості й ділової активності підприємства. Розрахунок тарифу був здійснений відповідно до Постанови КМ України від 01.06.2011 р. № 869 « Про забезпечення єдиного підходу до формування тарифів на житлово-комунальні послуги» в редакції Постанови КМУ від 3 квітня 2019 року № 291. які будуть покривати економічно обґрунтовані витрати в собівартості цих послуг.

Основними чинниками, що вплинули на ріст собівартості централізованого водопостачання та централізованого водовідведення є постійне зростання основних складових тарифів, зокрема, мінімальної заробітної плати та прожиткового мінімуму, вартості електричної енергії, паливно-енергетичних ресурсів, податків  та зборів.

Згідно поданих розрахунків тариф  на послуги з централізованого водопостачання для споживачів КП «Старосинявський ЦВ №1» становитеме у розмірі: 25 грн. 52 коп. за 1 куб.м. ( з ПДВ).

Таким чином приведення тарифу до економічно обгрунтованого рівня є необхідним заходом для стабільного функціонування підприємства та безперебійного забезпечення споживачів питною водою.

Зауваження  та пропозиції приймаються у письмовій формі  протягом 14 днів

з 9.00 по 15.00 за адресою КП «Старосинявський ЦВ №1»

31400, смт Стара Синява, вул. Толстого, 17а Хмельницької обл.