Сьогодні селищний голова Віталій Здебський провів оперативну робочу нараду з приводу організації та виконання робіт із благоустрою територій Старосинявської ОТГ в рамках акції «За чисте довкілля». Участь в засіданні взяли: перший заступник селищного голови Олександр Попик, заступник селищного голови Андрій Карпушин, керуючий справами виконавчого комітету Оксана Бондарчук, поліцейський офіцер громади Віталій Білик, начальник Кп «Старосинявський комунгосп» Ігор Федорчук, директор КП «Старосинявський Цв №1№ Валентин Матіяш, начальник відділу ДАБК Олег Ніколаєць та начальник відділу комунального майна, ЖКГ та інфраструктури Володимир Мельник.

На нараді обговорено нагальні питання благоустрою територій:

  • прибирання прилеглих територій біля об’єктів торгівлі, закладів соціальної сфери, МАФів, адмінприміщень відповідальними особами в рамках карантинних заходів;
  • обхід мобільними групами вулиць, об’єктів із врученням попереджень про прибирання та ліквідацію стихійних смітників біля їхніх приміщень, погосподарських дворів;
  • організація офіційних звернень щодо розчистки та прибирання тротуарів, обочин доріг, зупинок до Служби автомобільних доріг місцевого значення, які несуть відповідальність за дані об’єкти;
  • у разі невиконання попереджень – складання протоколів про адміністративні правопорушення.

Мобільні групи розпочали роботу. Розроблено попередження наступного змісту:

ПОПЕРЕДЖЕННЯ

Шановний жителю смт. Стара Синява!

Відповідно до Закону України « Про благоустрій населених пунктів України» та Розпорядження голови селищної ради №49/2021-р від 23.03.2021р. «Про проведення місячника санітарної очистки та благоустрою населених пунктів Старосинявської селищної ради», закликаємо Вас до 01.05.2021 року здійснити прибирання земельних ділянок, що перебувають у Вашій власності (оренді) та прилеглих до них територій відповідно до затверджених Правил благоустрою населених пунктів Старосинявської селищної ради. Прибирання проводити з дотриманням карантинних обмежень, пов’язаних із боротьбою з поширенням коронавірусної інфекції.

Звертаємо Вашу увагу, що в разі невиконання Вами вищевказаного Розпорядження у разі виявлення сміття, бруду тощо на території, яку Вам належить прибрати, Вас може бути притягнуто до адміністративної відповідальності та накладено штраф згідно діючого законодавства України. Дякуємо за розуміння!

При виявленні фактів порушення Правил благоустрою уповноважені на те органи мають право складати протоколи, в яких фіксуватимуться дані порушення, на підставі яких буде відкриватись адміністративне провадження. Згідно зі ст. 152 Кодексу України Про адміністративні правопорушення «Порушення державних стандартів, норм і правил у сфері благоустрою, правил благоустрою населених пунктів» порушення державних стандартів, норм і правил у сфері благоустрою населених пунктів, правил благоустрою територій населених пунктів - тягнуть за собою накладення штрафу на громадян від 20 до 80 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 340 до 1360 грн.) і на посадових осіб, громадян - суб’єктів підприємницької діяльності - від п’ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 850 до 1700 грн.).

Давайте навчимося оберігати території, на яких мешкаємо! Дотримуватися простого правила: «Не там чисто, де прибирають, а там, де не смітять!»

За матеріалами наради.