Фото без описуСьогодні у селищній раді відбулося он-лайн засідання виконавчого комітету під головуванням селищного голови Віталія Здебського, враховуючи вимоги постанови КМУ №211 «Про запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19 , спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2» (зі змінами). Зареєструвалися та взяли участь в роботі 20 членів виконкому, 4 доповідачів з питань порядку денного, 3 присутніх (працівників правоохоронних органів, комунальних установ селищної ради).

На виконкомі розглянули 5 нагальних питань та прийняли рішення.

  • 1.Про присвоєння почесного звання України «Мати-Героїня» Фелонюк Ларисі Леонідівні, 25.05.1974 р.н., жительці села Цимбалівка Старосинявського району Хмельницької області, про що інформувала начальник загального відділу селищної ради Наталія Гарник . Вирішили звернутися із клопотанням до Президента України про присвоєння почесного звання України «Мати – героїня» жительці села Цимбалівка Старосинявського району Хмельницької області Фелонюк Ларисі Леонідівні, 25.05.1974 року народження, яка народила шестеро дітей та п’ятеро з них виховала до восьмирічного віку, відповідно через Хмельницьку обласну адміністрацію.
  • 2.Про надання службового жилого приміщення та видачу ордера,
  • 3.Про затвердження висновку опікунської ради та надання дозволу на реєстрацію місця проживання, роз’яснила питання головний спеціаліст юридичного відділу селищної ради Галина Паращина. Рішення підтримано на користь заявників.
  • 4.Про присвоєння адрес , інформувала завідувач сектору архітектури, містобудування виконкому селищної ради Людмила Стегніцька. Задоволено дві заяви громадян.
  • 5. Про затвердження актів обстеження зелених насаджень та надання дозволу на зріз дерев на території Старосинявської селищної ради, доповів головний спеціаліст відділу земельних відносин виконкому селищної ради Дмитро Осадчук. Надали дозвіл на зріз 2 аварійних дерев (осокора, ясена) на території Старосинявської селищної ради за адресою смт. Буглаї вул. Шкільна, 13 - 2 шт. сухостійні, аварійні і несуть загрозу людям, об’єктам побутового призначення, зазначили, що видалення дерев проводити після отримання в Старосинявській селищній раді ордерів на видалення зелених насаджень.

Фото без описуУ розділі «РІЗНЕ» селищний голова надав слово першому заступнику Олександру Попику з актуального питання сьогодення «Про умови роботи в «червоній зоні», внаслідок чого й було викликано ряд обмежень та дистанційної роботи. Олександр Федорович зупинився на дотриманні карантинних заходів усіма жителями громади, інформував, що на сьогодні 129 жителів громади хворіє, (було до 160 хворих), 32 громадян перебуває на лікуванні стаціонарно. Особливо складними були вихідні та початок тижня – зафіксовано 3 летальні випадки. На сьогодні як Хмельницькою ОДА, так і Хмельницькою РДА, Старосинявською ОТГ – відповідно комісіями з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій посилено карантинні заходи безпеки, призупинено рух транспорту, роботу ринків, впроваджено дистанційну форму роботи, обмежено роботу не продуктових ринків, буде продовжуватися робота контролюючих служб в громадських місцях, тому прохання до всіх – бути обачними, дотримуватися карантинних вимог, берегти здоров’я.

Селищний голова Віталій Здебський підбив підсумки роботи виконкому, подякував усім за роботу в карантинних умовах та розуміння.

Прес-служба ОТГ.