Фото без описуТворчість Великого Кобзаря Тараса Шевченка і досі хвилює розум та серця українського народу, української діаспори і відіграє вагому роль у вихованні учнівської молоді. Та й сам поет навряд чи міг уявити, що через двісті років він стане сучасним кумиром, по всьому світу тисячі українців вшановуватимуть його пам'ять, а його твори лунатимуть по-новому…

Спадок, який створив Тарас Шевченко понад 2 століття тому, став джерелом натхнення для багатьох сучасних митців. Завдяки креативному підходу та свіжому погляду, безліч текстів, образів, картин Кобзаря отримали друге життя у 21 столітті. Тому 206-й день народження Шевченка – це привід не лише вшанувати пам'ять великого Кобзаря, але і згадати творчість, яка не втрачає своєї актуальності у наші дні.

Варто не забувати, що Тарас Шевченко був відомий не лише як поет, але і як талановитий художник. Його спадщина складається з пейзажів, графічних робіт, автопортретів, офортів та налічує понад тисячу мистецьких творів. Тому про Шевченка-художника вирішили також нагадати у Празі, де посольство України в Чехії відкрило виставку творчості Кобзаря.

Поблизу посольства кожен охочий може переглянути найвідоміші картини Шевченка.

Про Великого Кобзаря не забувають і в Туреччині, США, Франції, Естонії …

Суботня школа громадської організації «Чорноморська асоціація українців» (Туреччина) в рамках Шевченківських днів провела урочистий захід з нагоди дня народження поета. Учні школи мали можливість послухати про життя Тараса Шевченка, а також прочитати його вірші.

Пам’ять Тараса Шевченка вшанували на Старосинявщині: у центральній бібліотеці для дорослих відбулися тематичні заходи з нагоди 206–ої річниці Т.Г.Шевченка, книжкові виставки його творів, учні Старосинявської ЗОШ І-ІІ ст. №1, гімназії разом із вчителем В.Кицуном, представниками Старосинявського Будинку творчості школярів, працівниками селищної ради, відділу освіти, молоді, спорту, культури виконкому селищної ради разом із головою громади Віталієм Здебським поклали живі квіти до пам’ятника поета в центрі Старої Синяви.

Відділ культури, національностей, релігій та туризму.