Цьогорічна зима дала про себе знати: снігова стихія створила перемети снігу на автошляхах, які сягали до 1,5 м висотою, особливо ускладнився рух у сільських населених пунктах. У селі Лисанівці Старосинявського району о 20.00 в один з таких днів сталася екстрена ситуація: швидка із хворим застрягла в заметі під час сніговію, про що надійшло повідомлення до 34-ДП РП, як повідомив начальник Старосинявського районного сектору ДСНС України в Хмельницькій області Богдан Боднарук.

Відразу направлено рятувальників на місце події – «ЗІЛ-131», виїхала техніка «МаЗ С-650» КП «Старосинявського комунгоспу» та трактор Т-150 філії «Старосинявський райавтодор», проте дана важка техніка не могла понад годину справитися із заметами, які сягали до 1,5 м висотою. Холод, мороз, сніг і сильний вітер перешкоджали руху. Тому в терміновому порядку довелося звернутися за допомогою до керівника ФГ «Манзюк В.О.», який посприяв у вирішенні питання забезпечення потужною технікою для надання допомоги у ліквідації надзвичайної ситуації: виїхав трактор СФГ «Криниченька» (водій Руслан Валентинович Лихолат), Починаючи із 21.00 до 01.00 завдяки оперативній роботі Руслана Лихолата було ліквідовано наслідки стихії, внаслідок чого звільнено дорогу від заметів і надано можливість швидкій із пацієнтом добратися до Старосинявської ЦРЛ, а також вільно рухатися ще 10-тьом автомобілям, які потрапили в час заметілі в цю неприємну ситуацію.

Старосинявська селищна рада (ОТГ), працівники КП «Старосинявський комунгосп», рятувальники Старосинявського РС ДСНС України в Хмельницькій області, медпрацівники Старосинявського пункту постійного базування Хмельницького обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф та жителі с.Лисанівці висловлюють щирі слова вдячності за порятунок водію СФГ «Криниченька» (Летичівський район) Руслану Валентиновичу Лихолату.

Нехай Вас береже ангел-охоронець та посилає міцне здоров’я!