Фото без описуЯка на сьогодні ситуація склалася із захворюваності на COVID-19? Станом на 30 жовтня на Старосинявщині усього зареєстрованих випадків коронавірусної хвороби 255, з них 2 летальних 2, лікується 97, з них 15 госпіталізовано, 82 лікується амбулаторно під наглядом сімейного лікаря.

Інформує головний лікар Старосинявського ЦПМСД Надія Ананьєва: «Відповідно до рішення Державної комісії з питань ТЕБ і НС з понеділка, 2 листопада, до територій з “червоним” рівнем епідемічної безпеки віднесли: міста Хмельницький, Кам’янець-Подільський, Нетішин, Славута та Шепетівка, а також Білогірський, Віньковецький, Волочиський, Городоцький, Дунаєвецький, Кам’янець-Подільський, Летичівський, Славутський, Старосинявський, Теофіпольський та Ярмолинецький райони. З урахуванням наданих регіональними комісіями ТЕБ та НС пропозицій на територіях, де встановлено «червоний» рівень епідемічної небезпеки поширення COVID-19, встановлено обмеження з переліку, визначеного постановою Кабінету Міністрів № 641 “Про встановлення карантину та запровадження посилених протиепідемічних заходів на території із значним поширенням гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2”:

У Старосинявському районі прийняті наступні обмеження: приймання відвідувачів суб’єктами господарювання, які провадять діяльність у сфері культури, крім відвідувачів “автоконцертів”; приймання відвідувачів суб’єктами господарювання, які провадять діяльність у сфері громадського харчування (барів, ресторанів, кафе тощо); приймання відвідувачів в інших закладах розважальної діяльності; відвідування отримувачами соціальних або реабілітаційних послуг установ і закладів, що надають соціальні або реабілітаційні послуги сім’ям, особам, що перебувають у складних життєвих обставинах (тимчасове, денне перебування), крім установ і закладів, які надають соціальні послуги екстрено (кризово), центрів обліку бездомних осіб, мобільних бригад соціально-психологічної допомоги, соціального патрулювання. Обмеження вступають в дію з 00.00 2 листопада.

Станом на 30 жовтня усього зареєстрованих випадків коронавірусної хвороби 255, з них 2 летальних , лікується 97, з них 15 госпіталізовано, 82 лікується амбулаторно під наглядом сімейного лікаря. Кількість хворих з симптомами гострого респіраторного захворювання (підозра на коронавірусну хворобу), пневмоніями залишається стабільно високою. Повторно прошу і наголошую не займайтеся самолікуванням, одразу звертайтеся за консультацією сімейного лікаря, що зважаючи на ваш стан, наявність супутніх захворювань, вирішить подальшу тактику у вашому конкретного випадку. Велике прохання до всіх пацієнтів! Домовляйтеся про відвідування ізолятора заздалегідь із своїм сімейним лікарем, оскільки прийом здійснюється до 20.00 по буднях і пацієнти з Старої Синяви і ближніх сіл з власним автотранспортом можуть звернутися з обіду, щоб не очікувати у черзі. Прошу зберігати спокій! Дотримуватися карантинних заходів! Мати повагу один до одного! І міцного здоров'я нам усім!»

В Україні зафіксовано 8 312 нових випадків коронавірусної хвороби COVID-19 - це антирекорд кількості нових хворих за добу. 30 жовтня (станом на 9:00) в Україні 378 729 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, із них 7 041 летальний, 155 026 пацієнтів одужали. За добу зафіксовано 8 312 нових випадків. Загалом проведено 3 225 954 тестування методом ПЛР. За добу одужали 3 394 пацієнти.

У Хмельницькому станом на 9.00 30 жовтня від початку пандемії зафіксовано 4411 випадків захворювання на Covid-19 (104 нових випадки за добу). 3610 осіб одужали (70 за добу), 97 хворих померли від ускладнень, 704 хворіє (236 лікується в стаціонарі).У Хмельницькій області станом на 9.00 год. - 16170 випадків захворювання. Інфекційна лікарня: в інфекційній лікарні станом на 8:00 162 хворих (1 дитина). В інфекційній лікарні 122 хворих на Covid-19 (117 мешканців Хмельницького) і 20 осіб із підозрою. В інфекційній лікарні 161 хворий із пневмонією, в міській дитячій лікарні - 5.

Міська лікарня: у міській лікарні станом на 8:00 111 хворих на Covid-19, 13 осіб із підозрою, 27 хворих із пневмонією. Перинатальний центр: в перинатальному центрі станом на 8:00 12 хворих на Covid-19, (8 мешканок Хмельницького).

Бережіть себе! Будьте здорові!

За оперативною інформацією Старосинявської ОТГ.