Фото без описуУ Пилявській ЗОШ І-ІІІ ступенів - школи сприяння здоров’ю і козацькому гарту відбулося свято з нагоди вручення шкільного автобуса. Цього моменту чекали діти та батьки, педагогічний колектив закладу.

Організація регулярного безкоштовного підвезення учнів до місць навчання і додому є складовою частиною забезпечення реалізації прав громадян на здобуття загальної середньої освіти. Статтею 14 Закону України «Про освіту», статтею 21 Закону України «Про загальну середню освіту» та статтею 32 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» передбачено забезпечення у сільській місцевості регулярного безоплатного підвезення до місця навчання і додому учнів та педагогічних працівників. У зв’язку з ліквідацію Пилявківського НВК «ЗОШ І-ІІ ст., ДНЗ» Старосинявської селищної ради Старосинявського району Хмельницької області відповідно до рішення 49-ї сесії 7 скликання Старосинявської селищної ради №02/2019 від 27 червня 2019 року виникла необхідність підвозу дітей із сіл Пилявка та Карпівці до освітнього закладу Пилявської ЗОШ І-ІІІ ступенів.

У Пилявській ЗОШ І-ІІІ ступенів відбулася урочиста подія з нагоди вручення цінного подарунка, школярі отримали шкільний автобус. Для придбання нового шкільного автобуса були виділені кошти: 1, 84 млн. грн, з державного бюджету – 1,29 млн грн., з місцевого 0,55 млн. грн., що становить у співвідношення 70:30.

На церемонії були присутні Оксана Ситніцька- заступник голови Хмельницької обласної державної адміністрації, Віталій Здебський- селищний голова, Іван Луценко- голова райдержадміністрації, Оксана Ліщишина - заступник голови райдержадміністрації, Олександр Пузирук - начальник відділу освіти, молоді, спорту, культури виконавчого комітету, Вадим Яловчук- директор Пилявської ЗОШ І-ІІІ ступенів та педагогічний колектив освітнього закладу. Транспортний засіб «ATAMAN D093S2 буде здійснюватиме довіз 45 дітей та 6 вчителів до закладу освіти.


Відділ освіти, молоді, спорту, культури виконкому селищної ради.