Фото без опису22 червня лікарями КНП «Старосинявського ЦПМСД» на Старосинявщині зафіксовано 4 випадки захворювання на ГРВІ (за вихідні та станом на 22.06.) і один випадок захворювання на бронхопневмонію. Всього 12 випадків коронавірусної інфекції. Лікарями Старосинявської ЦРЛ зроблено за минулу добу та протягом вихідних 4  швидкісних тести. Загальна кількість швидкісних тестів – 59. Зафіксовано 3 приїжджих із-за кордону – з Польщі.

Головний лікар КНП «Старосинявський ЦПМСД» Надія Ананьєва інформує:

«Сьогодні та за вихідні зафіксовано випадки ГРВІ - 4, з них 1 дитина. 22.06.2020 виявлено 1 бронхопневмонію, жінка госпіталізована в інфекційне відділення Старосинявської ЦРЛ. Хворі на COVID (2) продовжуть лікування в Хмельницькій інфекційній лікарні. Як бачимо, ситуація із COVID-19 не залишає у спокої українців, тому прошу вас, будьте обережні, дотримуйтеся правил карантину, носіть маски в громадських місцях, подбайте про власний захист і здоров’я. Будьте обережні та уважні на ринках, які працюють в інших містах. Будьте здорові!»

Ситуація: за даними Центру громадського здоров’я в Україні станом на 22 червня зафіксовано в Україні 37 241 лабораторно підтверджений випадок COVID-19, з них 1012 летальні, 16 642 пацієнти одужало. За добу зафіксовано 681 новий випадок. Загалом проведено 569 589 тестувань методом ПЛР.

На Хмельниччині сьогодні: у Хмельницькому станом на 9.00 22 червня від початку пандемії зафіксовано 43 випадки захворювання на Covid-19. 40 осіб одужало, 1 людина померла і 2 хворіє (1 лікується стаціонарно). Ще один хворий, що обліковується у нашому місті, бо має реєстрацію в Хмельницькому, захворів і перебуває на амбулаторному лікуванні у Києві. У Хмельницькій області станом на 9.00 год. - 622 випадки захворювання. Інфекційна лікарня: в інфекційній лікарні станом на 8:30 84 хворих (83 дорослих та 1 дитина). Поступило 6 хворих: 2 - підтверджений COVID-19 (з різних районів області), 4 особи із підозрою на COVID-19 (1 мешканець Хмельницького). В інфекційній лікарні 47 хворих на COVID-19 (1 мешканець Хмельницького) та 9 осіб із підозрою на COVID-19 (6 мешканців Хмельницького). Пневмонії: в інфекційній лікарні 53 хворих із пневмоніями, в міській лікарні - 2, в міській дитячій - 0. (Джерело: Хмельницька міська рада).

Кабінет Міністрів України підтримав ініціативу Міністерства охорони здоров’я щодо продовження адаптивного карантину до 31 липня 2020 року. Відповідне рішення було прийняте на засіданні Уряду 17 червня. 

МОЗ інформує: МОЗ кожні три дні оновлює перелік країн зі значним поширенням коронавірусної хвороби (так званої “червоної” зони) та публікує його на своєму офіційному сайті. До “червоної” зони входять держави, в яких кількість активних хворих на COVID-19 становить більше ніж 40 осіб на 100 тисяч населення. Згідно з рекомендаціями МОЗ, носити маски на вулиці потрібно лише у разі скупчення людей і відсутності можливості соціального дистанціювання не менше 1,5 м. Обов’язковим є дотримання маскового режиму в громадському транспорті та в приміщеннях. Будьте обережні, бережіть своє здоров’я!

За оперативною інформацією Старосинявської ОТГ.