Фото без описуСьогодні вперше з початку карантину в Україні лікарями КНП «Старосинявського ЦПМСД» на Старосинявщині зафіксовано 0 хворих на ГРВІ, бронхопневмонії відсутні. КНП «Старосинявська ЦРЛ» використала 37 швидкісних тестів, протягом минулої доби – 1 (показав негативний результат).

Станом на 20.05.20р. із-за кордону прибуло на територію громади одна особа із Польщі, котру попереджено про самоізоляцію.

5 хворих із Лисановець уже виписали, хворі, що перебували в Хмельницькій обласній лікарні, почуваються краще: 4-ом зробили тести, які показали негативний результат, повторні тести провели сьогодні, чекають повторнних результатів.

Ситуація: за даними Центру громадського здоров’я в Україні станом на 20 травня зафіксовано 19230 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з них 564 летальні, 5955 пацієнтів одужало. За добу зафіксовано 354 нові випадки, з них 28 у дітей та 61 у медичних працівників. Госпіталізовано у заклади охорони здоров’я 112 осіб. Одужали за добу 323 особи, а померли 16 осіб. За останню добу проведено 8568 тестувань методом ПЛР. Найбільшу кількість підтверджених випадків за останню добу зареєстровано у Чернівецькій області (54), Волинській області (41), а також у місті Києві (51).

Кабмін на засіданні сьогодні 20 травня планує розглянути питання переходу на адаптивний карантин. Запровадження його планується з 22 травня.

З 25 травня буде дозволено роботу дитячих садочків — про це заявив заступник міністра охорони здоров’я, головний державний санітарний лікар України Віктор Ляшко. У кожній конкретній області можна буде пом’якшити карантин для певних сфер, якщо буде досягнуто певних епідемічних критеріїв. Зокрема, буде можливість відновити роботу дошкільних закладів, які потрапляють у 2-й етап виходу з карантину.

На Хмельниччині сьогодні: у м. Хмельницькому зафіксовано - 28 випадків захворювання на Covid-19, 18 осіб одужало, 1 людина померла, 9 хворіють (4 в лікарні, 5 амбулаторно). Нові випадки: медпрацівник - жінка 56 років; поліцейський - чоловік 42 роки; жінка, 31 рік. Всі з кола контактних осіб. Є й хороша новина - одужав чоловік 43 років. Його сьогодні виписують з інфекційної лікарні. У Хмельницькій області станом на 9.00 год. 292 випадки захворювання. Інфекційна лікарня: в інфекційній лікарні станом на 8:30 81 хворий, з них 4 дітей. Госпіталізували 5 осіб, з них 3 хворих із COVID-19 ( усі з районів і міст області) і 2 хворих із підозрою на COVID-19.

В інфекційній лікарні зараз 62 хворих на COVID-19 (4 хворих із Хмельницького) і 2 з підозрою на COVID-19. Сьогодні з інфекційної лікарні виписують 6 осіб, що одужали від Covid-19, серед них один хмельничанин. Пневмонії: в інфекційній лікарні 50 хворих із пневмоніями, в міській лікарні - 1, в міській дитячій - 2. (Джерело: Хмельницька міська рада).

Дотримуйтеся правил карантину, особливо в громадських місцях! Бережіть себе та близьких!

За оперативною інформацією Старосинявської ОТГ.