Фото без описуЩороку Міжнародний день людей з інвалідністю присвячений певній тематиці. У 2019 році – це тема "Забезпечення активної участі інвалідів у житті суспільства – реалізація Порядку денного в галузі сталого розвитку на період до 2030 року".


Генеральна Асамблея закликала держави проводити подальшу інтеграцію в життя суспільства осіб з інвалідністю. Міжнародний день інвалідів привертає увагу до проблем інвалідів, захисту їх гідності, прав і благополуччя, акцентує увагу суспільства на переваги, які воно отримує від участі інвалідів у політичному, соціальному, економічному і культурному житті. Цей день є нагадуванням людству про його обов’язок виявляти турботу і милосердя до найбільш незахищеної частини суспільства – людей з обмеженими фізичними можливостями. Ця мета була поставлена у Всесвітній програмі дій щодо інвалідів, прийнятою Генеральною Асамблеєю в 1982 році і названа Десятиліттям інвалідів.

Старосинявським центром комплексної реабілітації для дітей з інвалідністю «Надія» спільно із працівниками відділу культури, національностей та релігій виконкому селищної ради, дятичої бібліотеки організовано проведення заходів з відзначення Міжнародного дня осіб з інвалідністю 1 грудня 2019р. діти з інвалідністю Старосинявському ЦКРДІ «Надія» разом із батьками відвідали лазерне шоу, яке відбулося в центральному будинку культури. 3 грудня 2019р. вихованці центру «Надія» побували у дитячій бібліотеці та подивляться мультфільми, які присвячені до дня доброти; відбулися хвилини спілкування із дітьми – як перші кроки розвитку особистості в суспільстві.

Старосинявський ЦКРДІ «Надія»