Фото без опису29 березня 2019 року відбулося засідання постійної комісії з питань регламенту, прав людини, законності, депутатської діяльності, етики та планування фінансів, бюджету, соціально-економічного розвитку, яке відкрив та провів голова комісії Лучіцький О.І.

На порядок денний винесено одне питання: погодження проекту розпорядження селищного голови «Про внесення змін до селищного бюджету на 2019 рік».

Участь в роботі комісії взяли шість членів комісії із десяти, а також заступник селищного голови з питань діяльності виконавчих органів ради Лакуста С.В., секретар селищної ради Гарник Н.І., головний спеціаліст відділу освіти, молоді, спорту, культури виконавчого комітету Старосинявської селищної ради Скригунець П.М., головний лікар ЦРЛ Макогонський В.М..

Заступник начальника управління фінансів виконавчого комітету селищної ради Гноянко І.С. доповіла, що відповідно до рішення сесії обласної ради селищному бюджету було виділено медичну субвенцію в сумі 79400,00 гривень на лікування хворих на цукровий та нецукровий діабет.

Відповідно до розпорядження голови Хмельницької обласної державної адміністрації було виділено субвенцію місцевому бюджету на забезпечення якісної, сучасної та доступної загальної середньої освіти «Нова українська школа» в сумі 668037,00 гривень.

Дана субвенція буде використана:

  • на відрядження для підвищення кваліфікації вчителів, асистентів вчителів закладів загальної середньої освіти з інклюзивним та інтегрованим навчанням, директорів закладів загальної середньої освіти, заступників директорів з навчально – виховної (навчальної, виховної) роботи у початковій школі (або структурному підрозділі іншого закладу освіти, що забезпечує початкову освіту) в сумі 28761,00 гривень;
  • на закупівлю сучасних меблів для початкових класів нової української школи – 171198,00 гривень;
  • на закупівлю дидактичних матеріалів для учнів початкових класів, що навчаються за новими методиками відповідно до Конвенції реалізації державної політики у сфері реформування загальної середньої освіти «Нова українська школа», згідно з переліком, затвердженим МОН – 160871,00 гривень;
  • на закупівлю комп’ютерного обладнання, відповідного мультимедійного контенту для початкових класів нової української школи – 307207,00 гривень.

Депутатська комісія погодила проект розпорядження селищного голови «Про внесення змін до селищного бюджету на 2019 рік» з подальшим затвердженням на сесії селищної ради.