Фото без описуПодії Другої світової війни, чиє нищівне полум’я сповна обпалило Україну, українці пам’ятатимуть завжди. На знак подяки за жертовність загиблих, котрі виборювали в запеклих боях перемогу, їхні нащадки згадують народних героїв. Так, цього року відзначаємо 75-річницю визволення України від німецько-фашистських завойовників. Із цієї нагоди проводиться Всеукраїнська Естафета пам’яті «Слава визволителям України», яку ініціювали ветеранські організації.

Основна мета й завдання естафети - увічнення пам'яті про подвиг старших поколінь в роки війни 1941-1945 років, в тому числі при звільненні України; поглиблення знань з історії Другої Світової війни, захист правди історії, поширення цих знань серед громадськості; утвердження в суспільній свідомості почуття поваги й вдячності до покоління переможців, віддача честі живим учасникам подій, популяризація нині живих земляків - визволителів рідного краю.

Ця меморіальна акція йде від області до області, від міста до міста, від села до села, відтворюючи хід звільнення окупованої гітлерівцями української землі зі сходу на захід.

12 березня Старосинявщина приєдналася до Всеукраїнської Естафети. На кордоні Старосинявського та Старокостянтинівського районів заступник селищного голови Старосинявськї селищної ради Світлана Лакуста, заступник голови Старосинявської райдержадміністрації Оксана Ліщишина, голова Старосинявської районної ради організації ветеранів України Олександр Осадчук та працівники культури зустріли делегацію з Полонщини у складі керуючого справами Полонської міської ради об’єднаної територіальної громади Олександра Коблая, голови Полонської районної ради організації ветеранів України Валентина Жухевича та секретаря Полонської районної ради організації ветеранів України Анатолія Машури. Заходи розпочалися з урочистого покладання квітів до Меморіалу Слави воїнам-визволителям та до меморіальної дошки пам’яті Олександра Романенка.

У покладанні взяли участь голова Старосинявської селищної ради Віталій Здебський, голова Старосинявської райдержадміністрації Василь Франчук та голова районної ради Василь Олійник.

Продовжились заходи в читальному залі центральної районної бібліотеки, де відбулось засідання круглого столу. Хвилиною мовчання присутні вшанували пам’ять воїнів-визволителів Другої Світової а також героїв сьогодення, які загинули на Сході нашої держави, відстоюючи її територіальну цілісність та незалежність.

В урочистій атмосфері відбулося підписання Акту передачі-прийому Всеукраїнської естафети пам’яті «Слава визволителям України».

Учасники круглого столу вчителі історії загальноосвітніх шкіл Оксана Собур, Антоніна Поліщук, Натілія Чукань, Олександр Джобулда та Ігор Русий обговорили події на Старосинявщині під час Другої Світової війни.

Працівники районного Будинку культури подарували учасникам круглого столу музичні вітання.

Після засідання круглого столу делегація Полонщини відвідала музей «Афганістан».

Фото без описуФото без опису