На таку тему відбувся семінар на базі Летичівської об’єднаної територіальної громади, який проведено Хмельницьким  Центром  розвитку місцевого самоврядування .Семінар відкрив Сергій Яцковський,  керівник  Центру розвитку місцевого самоврядування.

Фото без опису

”Сьогодні працюємо у у Летичівської селищної об'єднаній територіальній громаді, де зібралися старости, як місцевої ОТГ, так і сусідніх Меджибізької, Вовковинецької та Старосинявської громад. Основне завдання – мобілізувати максимум зусиль на  поступальний розвиток територій громад із залученням до цього процесу громадськості.“

Із Старосинявської ОТГ взяли участь  в.о. старост сіл:  Сергій Свириденко (с.Заставці),  Віктор Котик (с.Цимбалівка),  Микола Заїкун (с.Мшанець),  Галина  Пилипчук (с.Нова Синявка) та  Марія Омельчак, депутат селищної ради (с.Івки).

"Ми один одного знаємо, дружимо і намагаємося спільно працювати, бо разом ми - сила. Тримаймося разом і будемо успішні", - зазначив голова Летичівської  громади Ігор Тисячний. 

Директор Хмельницького Центру розвитку місцевого самоврядування  Сергій Яцковський зазначив, що саме староста для людей у селі і є уособленням влади і тому дуже важливо, щоб була налагоджена комунікація, щоб старости могли ініціювати проекти на своїй території і залучати жителів до спільної роботи задля розвитку території села і старостату.

Тренінг проводили наші радники з регіонального розвитку та комунікації   Катерина Савчук та   Алла Собко. Участь у тренінгу взяла також представник ГУ юстиції у Хмельницькій області Оксана Слободяник.

Тренінг "Роль старости у житті громади" проводиться за підтримки Програми ULEAD з Європою / ULEAD with Europe.

За інформацією ХП Центру.