Фото без описуВідбулося пленарне засідання 36-ої чергової сесії селищної ради, яке провів голова громади Віталій Здебський. Участь в роботі взяли 16 депутатів селищної ради, 10 відсутні. Сесія тривала більше трьох годин і розглянула близько сорока питань порядку денного, задоволено близько 500 заяв мешканців.

Оперативно та злагоджено спрацювала лічильна комісія у складі: голова комісії Юрій Гурин, члени комісії Марія Омельчак та Анатолій Савчук.

Кожну пропозицію до проектів рішень депутати ставили на індивідуальне голосування, обговорили, приймали рішення в цілому. Заявлено про конфлікт інтересів, дотримано вимог чинного законодавства.

У питанні «Про розмір ставок орендної плати за землю на території Старосинявської селищної ради» депутати залишили 3% сплати орендної плати за землі сільськогосподарського призначення та 8% за земельні ділянки для будівництва та обслуговування будівель торгівлі; тому в всіх наступних рішеннях, що стосувалися ставок орендної плати депутати внесли зміни відповідно до прийнятого рішення. У питанні «Про продаж права оренди з аукціону земельної ділянки комунальної власності площею 0,0128 га, кадастровий номер 6824455100:01:007:0056 в  смт. Стара Синява вул. Мончака (код цільового призначення 03.07)» проголосували із пропозицією внести зміни до п.3.1 та 3.2 – стартова ціна 5% та крок торгів – 1%. При розгляді питання «Про укладання договору оренди землі» депутати змінили термін договору оренди із 49 років на 7 років.

Питання «Про надання згоди Головному управлінню Держгеокадастру у Хмельницькій області реалізації прав оренди на земельні ділянки на земельних торгах у формі аукціону» викликало активне обговорення. Виступив начальник відділу Держгеокадастру в Старосинявському районі Микола Гноянко, відмітив, що відповідно до розпорядження Кабінету Міністрів України №60 від 31.01.2018р. земельні ділянки, які включено до переліку продажу прав оренди на земельних торгах, будуть передані у комунальну власність лише після проведення торгів. Щоб ці 42 га були передані у комунальну власність селищної ради, то має відбутися аукціон, тобто пройти процедура узаконення.

У с.Пиляві 42 га землі сільськогосподарського призначення обробляється без відповідних документів.

Віталій Здебський, селищний голова, відмітив, що 42 га використовується вже 4 роки і не платять до селищного бюджету, є значні втрати, якщо на сесії селищної ради не проголосується це питання, то держава не передасть в комунальну власність землю, на сесії районної ради не затверджується технічна документація з нормативно-грошової оцінки земель. Запитав в представників відділення поліції, чи відомі такі факти? Заступник начальника Старосинявського відділення поліції Олександр Пасічник відмітив, що поліція виїжджала на місце, де розташована земельна ділянка, зафіксовано порушення, було надано штраф. (Див. відео «Обговорення і коментарі, 36-а чергова сесія селищної ради).

Микола Гноянко сказав, що на аукціоні 8% встановлюється орендної плати за такі землі, то це 80 тис. грн. за таку ділянку не доходило до селищного бюджету.

Виступила Надія Вікарська, начальник Старосинявського відділення Красилівської ОДПІ ГУ ДФС, відмітила, що орендарі можуть надати декларацію і сплатити податки.

Депутати обговорили ситуація щодо оформлення документації а громадські пасовища, проголосували за актуальні питання про затвердження Програми зайнятості населення Старосинявської селищної ради 2018-2020 роки; про надання допомоги на лікування, визначили порівну суму допомог на лікування та оперативне втручання трьом заявникам, про що інформувала заступник селищного голови Світлана Лакуста; підтримали питання про затвердження Статуту комунального некомерційного підприємства «Старосинявський центр первинної медико-санітарної допомоги», яке виникло у зв’язку з реорганізацією ЦПМСД, про що повідомила в.о. головного лікаря центру Алла Стадник.

З інформацією про проведення осіннього призову на території Старосинявської ОТГ виступив в розділі «РІЗНЕ» т.в.о. військового комісара Старосинявського РВК Максим Хмарук, наголосив про строки проведення чергових призовів громадян України на строкову військову службу восени – в жовтні –листопаді 2018р., прибуття до призовної дільниці Старосинявського РВК для уточнення особистих даних, проходження контролю медичного огляду та оформлення військово-облікових документів, надання права на відстрочку від призову на строкову військову службу.

Селищний голова В.Здебський подякував депутатам за конструктивну роботу, запросив прийти на наступну позачергову сесію селищної ради, що вимагає вирішення питань будівництва Пилявської амбулаторії.

Фото без опису

 

За матеріалами 36-ої чергової сесії.