Фото без описуЗ метою збору коштів для допомоги українським військовим, які постраждали внаслідок бойових дій, Національний банк України (далі – Національний банк) разом із Superhumans Center (сучасна клініка, що спеціалізується на протезуванні, реконструктивній хірургії, реабілітації та психологічній підтримці постраждалих від війни) організував Акцію, яка передбачає збір монет номіналами 10, 50 копійок, а також 1, 2, 5 та 10 гривень. У межах Акції можна здавати монети та банкноти, які перебувають в обігу.

Пункти збору монет відкриті у відділеннях банків-партнерів (АТ КБ “ПриватБанк”, АТ “Ощадбанк”, АТ “ПУМБ”), перелік пунктів прийому – за посиланням: https://promo.bank.gov.ua/super-coins/#section-10.

Банки-партнери отримують монети від населення та перераховують такі благодійні внески на рахунок Superhumans Center на потреби українських військових, які постраждали внаслідок бойових дій.

Термін проведення Акції – з 09 вересня до 29 листопада 2024 року.

Посилання на її сайт: https://promo.bank.gov.ua/super-coins/. 

Також у межах Акції заплановані заходи для закладів освіти всіх рівнів, а
саме:
1) конкурс “Монети вдячності” – освітня ініціатива, під час якої заклади освіти, які беруть участь в Акції, створюють мозаїки із зібраних монет на тему вдячності українським військовим. Більше інформації про конкурс – в інструкції за посиланням: https://cutt.ly/WevsYsUF (додаток 1);

2) освітні бесіди з дітьми “Поважай та розумій” – бесіди педагогів з дітьми про правила комунікації та етику спілкування з особами з інвалідністю. Бесіди проводить педагог на основі матеріалів, які розробили Superhumans Center та Національний банк. Посилання на матеріали: https://cutt.ly/weWhQfsZ.

Детальніше про Акцію та її заходи – на сайті: https://promo.bank.gov.ua/super-coins/.

Надаємо також посилання на інформаційні матеріали, які стануть у пригоді під час її організації в колективах та закладах освіти: інструкція з організації збору монет в закладах освіти: https://cutt.ly/Ievncl0H (додаток 2); інструкція з організації збору монет в колективах: https://cutt.ly/HevsUm2s (додаток 3).

Матеріали для соціальних мереж та текст новини про початок Акції – за посиланням: https://cutt.ly/UeWUSBLI (матеріали оновлюватимуться впродовж Акції).

Надаємо також посилання на інформаційні матеріали, які стануть у пригоді під час її організації в колективах та закладах освіти:

нструкція з організаціїзбору монет в закладах освіти: https://cutt.ly/Ievncl0H (додаток 2);

інструкція з організації збору монет в колективах: https://cutt.ly/HevsUm2s (додаток 3).

У разі виникнення запитань щодо проведення Акції звертайтеся до Вікторії Губєнко, головного фахівця управління зв’язків з громадськістю та фінансової обізнаності Департаменту комунікацій Національного банку [Viktoriia.Hubienko@bank.gov.ua, (050) 031 37 51], Тетяни Машлаковської, головного експерта управління зв’язків з громадськістю та фінансової обізнаності Департаменту комунікацій Національного банку (Tetiana.Mashlakovska@bank.gov.ua).

Сподіваємося на плідну співпрацю!