Фото без описуЗахищаючи Батьківщину від ворога, віддав своє життя за Україну наш земляк із  села Щербані  Дмитро Васильович Якобчук.

Страшна звістка знову  блискавично сколихнула нашу громаду…

Дмитро Якобчук  народився  08 березня 1988 року в с.Щербані, Старосинявського району, Хмельницької області.  

У 1994 році пішов до першого класу місцевої школи с.Щербані, у 2005 році закінчив Старосинявську загальноосвітню школу І-ІІІ ступенів (тепер Старосинявський ліцей ім.О.Романенка).

Після закінчення школи навчався вступив до Хмельницького технологічного університету Поділля, який закінчив у 2010 році.  

Працював у різних підприємствах, зокрема, в ПП «Такт-М»  та на заводі «Карат»  у м.Хмельницькому.

Не одружений.

Із  липня 2023 року  призваний на військову службу  по мобілізації.

На фронті служив молодшим лейтенантом, командиром гірсько-штурмового взводу гірсько-штурмової роти гірсько-штурмового батальйону військової частини.

Відданий військовій присязі на вірність українському народу, мужньо виконавши військовий обов’язок в бою за Україну, її свободу і незалежність,  віддав своє життя за Україну  молодший лейтенант 09 листопада 2023 року під час військової служби в районі населеного пункту Вільнянськ, Запорізького району, Запорізької області.

Старосинявська територіальна громада висловлює щирі співчуття матері –Надії Іванівні, батькові Василю Івановичу, братові Григорію Васильовичу, сестрі Людмилі Василівні Якобчукам та  усій  родині Героя, рідним і близьким.

Низько схиляємо голови у журбі разом з рідними та знайомими. Нехай земля буде пухом.    ... Низький уклін нашому Герою. Родині сил витримати цей невимовний біль.

Вічна пам'ять  захиснику  України! Герої вічно живуть у наших серцях!