Скликання: VIII скликання
Сесія / комісія: *
Тип документу: Проект рішення сесії
Дата: 20.09.2021
Номер документу: *
Назва документу: Про внесення змін до Рішення третьої сесії восьмого скликання Старосинявської селищної ради від 11.01.2021 р № 2-3/2021 «Про затвердження Програми розвитку КП «Старосинявський комунгосп» та благоустрою населених пунктів Старосинявської селищної ради на 2021-2025 роки» зі змінами.
Прикріплені файли:
  1. Про внесення змін до Рішення третьої сесії восьмого скликання Старосинявської селищної ради від 11.01.2021 р № 2-3/2021 «Про затвердження Програми розвитку КП «Старосинявський комунгосп» та благоустрою населених пунктів Старосинявської селищної рад (0.17 МБ)

ПРОЕКТ № ____

 

СТАРОСИНЯВСЬКА СЕЛИЩНА РАДА

СТАРОСИНЯВСЬКОГО РАЙОНУ

ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

 

вул. Івана Франка 8, смт. Стара Синява, 31400 тел. 2-10- 89 Код ЄДРПОУ 04402824

 

РІШЕННЯ

 

_________ сесії восьмого скликання

____._____.2021р. смт. Стара Синява № ___/2021

 

Про внесення змін до Рішення третьої сесії восьмого скликання

Старосинявської селищної ради від 11.01.2021 р № 2-3/2021

«Про затвердження Програми розвитку КП «Старосинявський комунгосп»

та благоустрою населених пунктів Старосинявської селищної ради

на 2021-2025 роки» зі змінами.

 

Керуючись пунктом 22 статті 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Законом України «Про відходи» від 5.03.1998р., Законом України «Про державні цільові програми» від 18.03.2004 р., з метою реалізації комплексу заходів щодо забезпечення утримання в належному санітарно-технічному стані об’єктів благоустрою, очищення та озеленення територій, покращення соціально-побутових умов в населених пунктах Старосинявської селищної ради, Старосинявська селищна рада

 

ВИРІШИЛА:

1. В зв’язку із збільшенням вартості робіт з утримання об’єктів благоустрою які затверджено наказом по підприємству КП «Старосинявський комунгосп» від 03.05.2021р. № 6 та збільшенням фактичних обсягів таких робіт, внести зміни до Рішення третьої сесії восьмого скликання Старосинявської селищної ради від 11.01.2021 р № 2-3/2021 «Про затвердження Програми розвитку КП «Старосинявський комунгосп» та благоустрою населених пунктів Старосинявської селищної ради на 2021-2025 роки» зі змінами (далі – Програма) та викласти її у новій редакції, встановивши загальний обсяг фінансових ресурсів, необхідних для реалізації Програми, в сумі 15710,9 тис. грн., в тому числі:

Орієнтовне ресурсне забезпечення Програми (тис.грн.)

Показники витрат:

2021

2022

2023

2024

2025

Надання дотації на поточні видатки КП «Старосинявський комунгосп»

1927,4

1736

1762

1810

1850

Фінансування інших заходів

3094,5

870

880

885,5

895,5

ВСЬОГО

5021,9

2606

2642

2695,5

2745,5

 

Контроль за виконанням даного рішення покласти на постійну комісію з питань житлово-комунального господарства, комунальної власності, промисловості, підприємництва, будівництва, земельних відносин, агропромислового комплексу та охорони навколишнього природнього середовища.

 

Селищний голова Віталій ЗДЕБСЬКИЙ

ПАСПОРТ

Програми розвитку КП «Старосинявський комунгосп» та благоустрою населених пунктів Старосинявської селищної ради на

2021 -2025 роки.

1.

Ініціатор розроблення Програми

Старосинявська селищна рада

2.

Дата, номер і назва розпорядчого документа органу виконавчої влади про розроблення Програми

Закон України «Про місцеве самоврядування в Україні»;

Закон України «Про благоустрій населених пунктів»;

Закон України «Про відходи»;

Закон України «Про державні цільові програми» від 18.03.2004р.

 

3.

Розробник Програми

Старосинявська селищна рада

4.

Співрозробники Програми

КП «Старосинявський комунгосп»;

Відділ комунального майна та житлово – комунального господарства та інфраструктури селищної ради.

 

5.

Відповідальний виконавець Програми

Старосинявська селищна рада

КП «Старосинявський комунгосп»

КП «Старосинявський водоканал»

КП «Діброва»

 

 

 

6.

Учасники Програми

Старосинявська селищна рада

КП «Старосинявський комунгосп»

КП «Старосинявський водоканал»

КП «Діброва»

 

7.

Термін реалізації Програми

2021-2025 роки

8.

Перелік бюджетів, що беруть участь у виконанні Програми

Селищний бюджет.

9.

ЗЗагальний обсяг фінансових ресурсів, необхідних для реалізації Програми, усього,

в тому числі:

 

 

15710,9 тис. грн.

10.1

Кошти селищного бюджету

15710,9 тис. грн.

11.

Інші джерела надходження

-


 


 


 


 

Програма 

розвитку КП «Старосинявський комунгосп» та
благоустрою населених пунктів Старосинявської селищної ради на 2021 - 2025 роки. (нова редакція)

I. Визначення проблеми, на розв’язання якої спрямована програма

За останні роки в населених пунктах громади накопичилось безліч проблем, пов’язаних із несистематичним проведенням та недостатнім рівнем заходів у сфері благоустрою, які потребують термінового вирішення.

Дана програма розвитку КП «Старосинявський комунгосп» та благоустрою населених пунктів Старосинявської селищної ради на 2021 – 2025 роки (далі Програма) призначена для вирішення проблем у сфері благоустрою, які потребують термінового вирішення, шляхом впровадження ефективних заходів та системних підходів благоустрою населених пунктів Старосинявської селищної ради.

Старосинявська об’єднана територіальна громада включає в себе 45 населених пунктів. На території громади знаходяться 312 км (2187,5 тис. м2) комунальних доріг та в вулиць, смт. Стара Синява - 5421 м2 тротуарів, 1597 м2 ігрових майданчиків та пам’ятників, 2,7 га зелених (рекреаційних) зон. Також комунальне майно громади включає 13 гідротехнічних споруд (в т. ч 4 містки), 73 пам’ятники, пам’ятні та меморіальні знаки, 706 криниць (додаток 3 – витяг з рішення 21-ї позачергової сесії Старосинявської селищної ради від 11.08.2017 року № 06/2017 «Про затвердження переліку об’єктів комунального майна, що перебуває у власності Старосинявської селищної ради» із змінами). Зелене господарство Старосинявської об’єднаної територіальної громади включає 8394 дерев, 172 кущі, 562 м живоплотів, 66 м2 квітників (додаток 5 – витяг з реєстру благоустрою зеленого господарства Старосинявської ОТГ). Для вивезення твердих побутових відходів використовуються 2 діючі сміттєзвалища, ще 6 сміттєзвалищ мають бути облаштовані до 2025 року.

Благоустрій населених пунктів - це комплекс робіт з інженерного захисту, розчищення, осушення та озеленення території, а також соціально-економічних, організаційно-правових та екологічних заходів з покращення мікроклімату, санітарного очищення, зниження рівня шуму та інше, що здійснюються на території населеного пункту, з метою її раціонального використання, належного утримання та охорони, створення умов щодо захисту і відновлення сприятливого для життєдіяльності людини довкілля.

Завданнями благоустрою є:

розроблення і здійснення ефективних і комплексних заходів з утримання територій населених пунктів у належному стані, їх санітарного очищення, збереження об'єктів загального користування, а також природних ландшафтів, інших природних комплексів і об'єктів;

організацію належного утримання та раціонального використання територій, будівель, інженерних споруд та об'єктів рекреаційного, природоохоронного, оздоровчого, історико-культурного та іншого призначення;

створення умов для реалізації прав суб'єктами у сфері благоустрою населених пунктів.

Об'єкти благоустрою використовуються відповідно до їх функціонального призначення для забезпечення сприятливих умов життєдіяльності людини на засадах їх раціонального використання та охорони з урахуванням вимог правил благоустрою території населених пунктів, місцевих правил забудови, інших вимог, передбачених законодавством.

До об'єктів благоустрою населених пунктів належать:

території загального користування:

парки (гідропарки, лугопарки, лісопарки, парки культури та відпочинку, парки , спортивні, дитячі, історичні, національні, меморіальні та інші), рекреаційні зони, сади, сквери та майданчики;

пам'ятки культурної та історичної спадщини;

майдани, площі, бульвари, проспекти;

вулиці, дороги, провулки, узвози, проїзди, пішохідні та велосипедні доріжки;

кладовища;

інші території загального користування;

території будівель та споруд інженерного захисту територій;

території підприємств, установ, організацій та закріплені за ними території на умовах договору.

До об'єктів благоустрою можуть належати також інші території в межах населеного пункту.

Згідно з Державним класифікатором будівель та споруд ДК 018–2000 деякі об'єкти благоустрою, зокрема парки, майдани, площі, вулиці, дороги тощо відносяться до споруд інженерного призначення.

Елементами благоустрою є:

- покриття площ, вулиць, доріг, проїздів, алей, бульварів, тротуарів, пішохідних зон і доріжок відповідно до діючих норм і стандартів;

- зелені насадження (у тому числі снігозахисні та протиерозійні) уздовж вулиць і доріг, в парках, скверах, на алеях, бульварах, в садах, інших об'єктах благоустрою загального користування, санітарно-захисних зонах, на прибудинкових територіях;

- будівлі та споруди системи збирання і вивезення відходів;

- засоби та обладнання зовнішнього освітлення та зовнішньої реклами;

- технічні засоби регулювання дорожнього руху;

- будівлі та споруди системи інженерного захисту території;

- обладнання (елементи) дитячих, спортивних та інших майданчиків;

- малі архітектурні форми;

- інші елементи благоустрою, визначені нормативно-правовими актами.

Організацію благоустрою населених пунктів забезпечують місцеві органи виконавчої влади та органи місцевого самоврядування відповідно до повноважень, установлених законом.

Підприємства, установи, організації забезпечують благоустрій земельних ділянок, наданих їм на праві власності чи праві користування відповідно до закону.

Утримання та благоустрій прибудинкової території багатоквартирного житлового будинку, належних до нього будівель, споруд проводиться балансоутримувачем цього будинку або підприємством, установою, організацією, з якими балансоутримувачем укладено відповідний договір на утримання та благоустрій прибудинкової території.

Заходи по благоустрою та покращенню санітарного стану населених пунктів ради здійснюється в інтересах жителів Старосинявської об’єднаної територіальної громади, з метою покращення екологічної, демографічної ситуації, створення умов для культурного, оздоровчого, фізичного, освітнього та духовного розвитку населення підвідомчої території, підвищення рівня громадського порядку.

ІІ. Визначення мети Програми

Основною метою Програми є реалізація комплексу заходів щодо забезпечення утримання в належному санітарно-технічному стані, очищення та озеленення територій, а також соціально-економічних, організаційно-правових і екологічних норм щодо поліпшення мікроклімату, санітарної очистки, створення оптимальних умов праці, побуту та відпочинку жителів громади.

Програмою благоустрою передбачається проведення конкретної роботи в наступних напрямах:

приведення сіл та селища громади до належного рівня (утримання площ, пам’ятників, вулиць, доріг, тротуарів, встановлення та поновлення в’їздних знаків, вказівників, табличок з назвами вулиць, дорожніх знаків, розмітки, тощо;

покращення зовнішнього вигляду та санітарного стану населених пунктів (організація роботи по прибиранню населених пунктів, забезпечення своєчасного збору та вивезення ТПВ, запобігання виникнення стихійних сміттєзвалищ, скошування трави, облаштування безпечних місць для виїзної торгівлі, паркування транспортних засобів;

утримання, догляд за зеленими насадженнями, спилювання аварійних, сухих фаутних дерев, утримання клумб, газонів, смуг зелених насаджень;

забезпечення належного вигляду місць поховання померлих (продовження робіт по впорядкуванню кладовищ);

придбання, встановлення та благоустрій дитячих майданчиків, спортивних площадок, тощо;

організація робіт з благоустрою, святкового прибирання територій населених пунктів до відзначення державних свят, релігійних свят;

організація робіт з благоустрою в зонах масового відпочинку населення;

проведення профілактичної роз’яснювальної роботи серед населення, власників комерційних структур щодо дотримання правил благоустрою, санітарних норм, правил поведінки в громадських місцях, запровадження роздільного збору побутових відходів, участі громадян у наведенні порядку за місцем проживання;

поліпшення транспортно-експлуатаційного стану автомобільних доріг і мостів, дорожньої інфраструктури.

ІІІ. Обґрунтування шляхів і засобів роз’яснення проблеми.

Реалізація Програми буде здійснюватися шляхом виконання організаційних, екологічних, містобудівних, та економічно - обґрунтованих, першочергових заходів, що дадуть змогу забезпечити комплексний благоустрій території, а саме щодо:

Загальних питань благоустрою:

дотримання вимог Правил благоустрою населених пунктів селищної ради;

підвищення якості утримання, ремонту об’єктів благоустрою, належна гарантія;

захист об’єктів благоустрою від неналежної експлуатації, інших незаконних дій, збереження їх функцій;

технічна оцінка та обґрунтованість використання машин і механізмів, що використовуються під час утримання та ремонту об’єктів благоустрою;

створення безпечних умов праці персоналу та безпечних виробничих умов під час утримання та ремонту об’єктів благоустрою;

Утримання вулично-дорожньої мережі:

належний капітальний, поточний ремонт вулиць, доріг, тротуарів;

впровадження нових, прогресивних технологій, використання енергозберігаючих матеріалів та компонентів для ремонту вулично-дорожньої мережі та утримання її в зимовий період;

облаштування та належне утримання вулиць;

Утримання зелених насаджень:

обробка, захист, догляд за зеленими насадженнями;

облаштування та відновлення клумб, газонів, систематичний догляд за ними;

вчасне прибирання аварійних дерев;

Санітарна очистка:

організація та вдосконалення роботи по прибиранню та вивозу ТПВ на сміттєзвалище;

розрахунок необхідної техніки та її використання для забезпечення належної санітарної очистки сіл та селища громади;

 

  ІV. Основні завдання та заходи Програми, результативні показники.

Здійснити ефективні та комплексні заходи з утримання територій населених пунктів у належному стані, їх санітарного очищення, збереження об'єктів загального користування, а також природних ландшафтів, інших природних комплексів і об'єктів;

Організувати належне утримання і раціональне використання територій, будівель, інженерних споруд та об'єктів рекреаційного, природоохоронного, оздоровчого, історико-культурного, іншого призначення.

Створити умови для реалізації прав суб'єктами господарювання у сфері благоустрою населених пунктів;

Здійснити заходи з благоустрою населених пунктів, озеленення та утримання в належному стані садиб, дворів, парків, площ, вулиць, кладовищ, братських могил, обладнання дитячих і спортивних майданчиків, ремонту шляхів і тротуарів, інших об'єктів;

Організувати проведення робіт з утримання, ремонту та реконструкції об’єктів благоустрою комунальної власності, в т. ч. 13 гідротехнічних споруд та 706 криниць (5 з яких не функціонують тривалий час). Утримання криниць передбачає їх дезінфекцію хімічними препаратами 2 рази в рік, проведення лабораторних аналізів води, ремонт та утримання їх в робочому стані, підтримка зовнішнього естетичного виду;

Розробити генеральні плани населених пунктів, дотримуючись екологічних і санітарних норм, забезпечивши умови для безпечного руху пішоходів та транспорту;

Здійснювати контроль за належним дотриманням Правил благоустрою населених пунктів;

Запровадити роздільне збирання сміття, забезпечити вивіз та утилізацію твердих побутових відходів, облаштувати майданчики для збирання сміття;

Проводити роз’яснювальну роботу серед населення, в тому числі через друковані засоби масової інформації та використання інтернет ресурсів, щодо сортування та роздільного збирання твердих побутових відходів;

Забезпечити ліквідацію несанкціонованих (стихійних) сміттєзвалищ;

Санітарна очистка кладовищ;

Висадка дерев, кущів, квітів, проведення озеленення населених пунктів;

Забезпечення безперервних, безпечних та зручних умов руху транспортних засобів і пішоходів вулицями і дорогами
населених пунктів селищної ради;

Експлуатаційне утримання вулиць та доріг в осінньо-зимовий період, особливо за несприятливих погодніх умов та стихійних лих;

Облаштування та належне утримання комунальних вулиць.

Результативні показники:

 

 

Назва показника

Етапи виконання Програми

Усього витрат на виконання Програми, тис.грн.

2021

2022

2023

2024

2025

1

2

3

4

5

6

7

8

 

Обсяг ресурсів, усього, в тому числі (тис. грн.)

5021,9

2606

2642

2695,5

2745,5

15710,9

 

Дотація з селищного бюджету для здійснення заходів розвитку КП «Старосинявський комунгосп» (благоустрій території)

 

 

 

 

 

 

1

затрат

 

 

 

 

 

 

 

обсяг видатків (тис. грн.)

1927,4

1736

1762

1810

1850

9084,4

2

продукту

 

 

 

 

 

 

 

Кількість підприємств, на які виділяється дотація

1

1

1

1

1

 

3

ефективності

 

 

 

 

 

 

 

Дотація на 1 підприємство

1927,4

1736

1762

1810

1850

 

4

якості

 

 

 

 

 

 

 

питома вага дотації до планового показника

100

100

100

100

100

 

 

Забезпечення утримання доріг в зимовий період

 

 

 

 

 

 

1

затрат

 

 

 

 

 

 

 

обсяг видатків (тис. грн.)

203,2

205

205

205

205

1023,2

2

продукту

 

 

 

 

 

 

 

Протяжність доріг місцевого значення (в 44 селах)

264,6

264,6

264,6

264,6

264,6

 

3

ефективності

 

 

 

 

 

 

 

Середні витрати на утримання 1км дороги

767,95

774,75

774,75

774,75

774,75

 

4

якості

 

 

 

 

 

 

 

Питома вага утриманих доріг в зимовий період до планового показника

100

100

100

100

100

 

 

Утримання кладовищ в належному стані

 

 

 

 

 

 

1

затрат

 

 

 

 

 

 

 

обсяг видатків (тис. грн.)

132

132

132

132

132

660

2

продукту

 

 

 

 

 

 

 

кількість кладовищ, які планується утримувати

44

44

44

44

44

 

3

ефективності

 

 

 

 

 

 

 

середні витрати на утримання (тис. грн.)

3

3

3

3

3

 

4

якості

 

 

 

 

 

 

 

питома вага утриманої кількості кладовищ до планового показника

100

100

100

100

100

 

 

Утримання в належному стані пам'ятників та обелісків

 

 

 

 

 

 

1

затрат

 

 

 

 

 

 

 

обсяг видатків (тис. грн.)

1691,3

40

50

50

55

1886,3

2

Продукту

 

 

 

 

 

 

 

кількість об’єктів (пам'ятників та обелісків), які утримуються

73

73

73

73

73

 

3

ефективності

 

 

 

 

 

 

 

середні витрати на утримання одного об’єкту

23168,49

547,95

684,93

684,93

753,42

 

4

якості

 

 

 

 

 

 

 

Питома вага відремонтованих об'єктів до загальної кількості

100

100

100

100

100

 

 

Утримання в належному стані криниць загального користування

 

 

 

 

 

 

1

затрат

 

 

 

 

 

 

 

обсяг видатків (тис. грн.)

244

249

249

249,5

249,5

1241

2

продукту

 

 

 

 

 

 

 

кількість криниць, які знаходяться на території селищної ради

706

706

706

706

706

 

3

ефективності

 

 

 

 

 

 

 

середні витрати на утримання однієї криниці

345,61

352,69

352,69

353,4

353,4

 

4

якості

 

 

 

 

 

 

 

питома вага відремонтованих криниць до планового показника

100

100

100

100

100

 

 

Догляд за деревами та кущами, обрізання крон, видалення аварійних дерев

 

 

 

 

 

 

1

затрат

 

 

 

 

 

 

 

обсяг видатків (тис. грн.)

40

40

40

40

40

200

2

продукту

 

 

 

 

 

 

 

кількість дерев, які планується видалити

40

40

40

40

40

 

3

ефективності

 

 

 

 

 

 

 

середні витрати на видалення одного дерева (тис. грн.)

1

1

1

1

1

 

4

Якості

 

 

 

 

 

 

 

питома вага видалених дерев до планового показника

100

100

100

100

100

 

 

Будівництво нових та ремонт і утримання в належному стані існуючих громадських туалетів

 

 

 

 

 

 

1

затрат

 

 

 

 

 

 

 

обсяг видатків (тис. грн.)

120

40

40

45

50

295

2

продукту

 

 

 

 

 

 

 

кількість об’єктів, які підлягають ремонту

6

6

6

6

6

 

3

ефективності

 

 

 

 

 

 

 

середні витрати на ремонт одного об’єкта (тис. грн.)

20

6,7

6,7

6,7

6,7

 

4

якості

 

 

 

 

 

 

 

питома вага відремонтованих об’єктів до планового показника

100

100

100

100

100

 

 

Ремонт та облаштування дитячих майданчиків

 

 

 

 

 

 

1

затрат

 

 

 

 

 

 

 

обсяг видатків (тис. грн.)

20

20

20

20

20

100

2

продукту

 

 

 

 

 

 

 

кількість об’єктів, які підлягають ремонту та утриманню

3

3

3

3

3

 

3

ефективності

 

 

 

 

 

 

 

середні витрати на ремонт та утримання одного об’єкта (тис. грн.)

6,7

6,7

6,7

6,7

6,7

 

4

якості

 

 

 

 

 

 

 

питома вага відремонтованих об’єктів до планового показника

100

100

100

100

100

 

 

Косіння трав та бур’янів, згрібання та вивезення опалого листя в 44 селах громади

 

 

 

 

 

 

1

затрат

 

 

 

 

 

 

 

обсяг видатків (тис. грн.)

44

44

44

44

44

220

2

продукту

 

 

 

 

 

 

 

кількість об’єктів благоустрою (кількість сіл)

44

44

44

44

44

 

3

ефективності

 

 

 

 

 

 

 

середні витрати на утримання одного об’єкта благоустрою (тис. грн.)

1

1

1

1

1

 

4

якості

 

 

 

 

 

 

 

питома вага утримання об’єктів благоустрою до планового показника

100

100

100

100

100

 

 

Придбання штучної ялинки та новорічних прикрас.

 

 

 

 

 

 

1

затрат

 

 

 

 

 

 

 

обсяг видатків (тис. грн.)

250

0

0

0

0

250

2

продукту

 

 

 

 

 

 

 

кількість об’єктів, які підлягають придбанню (комплексно)

1

0

0

0

0

 

3

ефективності

 

 

 

 

 

 

 

середні витрати на придбання одного об’єкта (тис. грн.)

250

0

0

0

0

 

4

якості

 

 

 

 

 

 

 

питома вага відремонтованих об’єктів до планового показника

100

0

0

0

0

 

 

Придбання контейнерів для сміття в кількості 88 шт. ємністю 1,1м3

 

 

 

 

 

 

1

затрат

 

 

 

 

 

 

 

обсяг видатків (тис. грн.)

350

100

100

100

100

750

2

продукту

 

 

 

 

 

 

 

кількість об’єктів, які підлягають придбанню

41

12

12

12

11

 

3

ефективності

 

 

 

 

 

 

 

середні витрати на придбання одного об’єкта (тис. грн.)

8,5

8,3

8,3

8,3

9,1

 

4

якості

 

 

 

 

 

 

 

питома вага відремонтованих об’єктів до планового показника

100

100

100

100

100

 

V.Обгрунтування шляхів та порядок реалізації Програми.

 

5.1. Виділення коштів на реалізацію Програми можливе шляхом призначення дотації комунальному підприємству – виконавцю робіт, та/або шляхом фінансування головного розпорядника коштів. Дотація з селищного бюджету здійснюється шляхом надання поточних трансфертів комунальному підприємству, засновником якого є Старосинявська селищна рада, для покращення фінансового стану.

5.2.Реалізація Програми здійснюється шляхом запровадження заходів, спрямованих на розв'язання проблеми та досягнення мети:

надання селищній раді комунальним підприємством - виконавцем робіт розрахунків (обґрунтування) необхідності виділення відповідної дотації для подальшого узгодження;

надання управлінню фінансів селищної ради відділом комунального майна, ЖКГ та інфраструктури селищної ради (або іншими профільними підрозділами) розрахунків щодо фінансування інших заходів, передбачених Програмою;

надання підприємством-виконавцем робіт на розгляд відділу комунального майна, ЖКГ та інфраструктури селищної ради розрахунків (обґрунтування) обсягів робіт та послуг з благоустрою населених пунктів. Відділ комунального майна, ЖКГ та інфраструктури селищної ради надає висновок щодо їх відповідності заходам, передбаченим Програмою;

управління фінансів надає рекомендації щодо надання дотації з селищного бюджету комунальному підприємству та виділення коштів на інші заходи, передбачені Програмою.

за умови позитивного висновку щодо дотації комунальному підприємству за рахунок коштів селищного бюджету, сума дотації та кошти на фінансування інших заходів Програми включаються в проект бюджету (змін до бюджету) та виносяться на розгляд сесії селищної ради в порядку, передбаченому бюджетним кодексом України;

забезпечення використання комунальним підприємством (розпорядником коштів) виділених коштів у повному обсязі за цільовим призначенням.

5.3. Дотація за рахунок бюджетних коштів може надаватися лише комунальному підприємству, засновником якого є селищна рада. Усі інші виконавці робіт та надавачі послуг з благоустрою населених пунктів Старосинявської ОТГ працюють на договірних засадах з головним розпорядником коштів (селищною радою) в порядку, передбаченому чинним законодавством України;

5.4. Дотація може виділятися на покриття (відшкодування) витрат комунального підприємства, які виникають в процесі господарської діяльності, напрямок якої відповідає меті і завданням цієї Програми, у разі якщо такі витрати не покриваються доходами підприємства.

5.5. Дотація надається виключно в межах бюджетних призначень, встановлених рішенням селищної ради про селищний бюджет на відповідний рік за цією Програмою, та в межах надходжень до селищного бюджету.

VІ. Обсяги і джерела фінансування Програми

Реалізацію заходів Програми здійснювати за рахунок селищного бюджету, інших джерел фінансування.

Орієнтовне ресурсне забезпечення Програми (тис.грн.)

Показники витрат:

2021

2022

2023

2024

2025

Надання дотації на поточні видатки КП «Старосинявський комунгосп»

1927,4

1736

1762

1810

1850

Фінансування інших заходів

3094,5

870

880

885,5

895,5

ВСЬОГО

5021,9

2606

2642

2695,5

2745,5

 

Бюджетні призначення для реалізації заходів Програми передбачаються щорічно при формуванні селищного бюджету, виходячи з можливостей його дохідної частини та інших джерел фінансування та відповідають меті і завданням цієї програми та напрямкам діяльності комунального підприємства, що зазначені у статуті.

Підприємство отримує кошти на свій банківський (казначейський) рахунок та використовує їх відповідно до рішення про виділення бюджетних коштів за їх цільовим призначенням.

Розпорядником коштів дотації на виконання заходів, передбачених в додатку №1 Програми, є КП «Старосинявський комунгосп».

Головним розпорядником коштів, передбачених в додатку №2 до Програми, є селищна рада.

Комунальне підприємство – виконавець робіт, з метою виконання завдань, передбачених Програмою на відповідний рік, подає селищній раді обґрунтування з відповідними розрахунками та фінансовий план комунального підприємства. Фінансовий план подається комунальним підприємством в порядку, передбаченому рішенням 46-ї сесії Старосинявської селищної ради від 17.05.2019 року № 05/2019 «Про затвердження порядку складання, затвердження та контролю виконання фінансових планів комунальних підприємств та некомерційних установ Старосинявської селищної ради».

Використання коштів з іншою метою, яка не відповідає цій програмі, є нецільовим використанням бюджетних коштів, що тягне за собою відповідальність згідно з чинним законодавством України.

Обсяг дотації з селищного бюджету є орієнтовним і визначається щорічно під час складання проекту бюджету, або внесенні зміни до нього з прийняттям відповідного рішення виходячи з можливостей бюджету, яке є остаточним.

Орієнтовні обсяги фінансування за напрямками та завданнями програми наведені в додатку №1 та №2 що додається.

Обсяги фінансування, напрямки та завдання, що передбачені в додатку №1та додатку №2 до програми можуть коригуватися в залежності до можливостей, потреб громади, з внесенням змін та доповнень до даної Програми.

Термін реалізації Програми –2021-2025 роки.

VІ. Очікувані результати виконання Програми.

В ході виконання Програми очікується досягнення наступних результатів: - забезпечити реалізацію державної політики щодо регіонального розвитку, передусім у сфері благоустрою комунального господарства населених пунктів громади;

- створити прозорий механізм взаємодії органів місцевого самоврядування, підприємств та громадськості, спрямований на вирішення проблемних питань у сфері житлово-комунального господарства:

- поліпшення санітарного стану сіл та селища громади;

- забезпечення безаварійного руху громадського, спеціального, приватного транспорту та пішоходів;

- доведення стану та облаштування доріг до нормативних вимог та забезпечення безпеки дорожнього руху транспорту й пішоходів;

- поліпшення якості послуг з благоустрою;

- створення відповідних умов для відпочинку дітей та дорослих населених пунктів в місцях загального користування.

VIІ. Координація та контроль за ходом виконання програми

Координація та контроль за ходом виконання завдань програми покладається на постійну комісію з питань житлово-комунального господарства, комунальної власності, промисловості, підприємництва, будівництва, земельних відносин, агропромислового комплексу та охорони навколишнього природнього середовища.

Контроль за цільовим використанням отриманих бюджетних коштів забезпечує керівник комунального підприємства – виконавця робіт. Про напрямки використання коштів, керівник підприємства щорічно звітує на пленарних засіданнях ради або за вимогою головного розпорядника коштів.

Звіт про виконання програми в частині заходів, передбачених в додатку №1 Програми, проводиться керівником комунального підприємства – виконавця робіт, в частині заходів, передбачених в додатку №2 до Програми - відділом комунального майна та житлово – комунального господарства та інфраструктури селищної ради в двохмісячний термін по закінченню дії Програми.

 

 

 

Додаток 1

До програми

від ___ ______ 2021 № ___/2021

Дотація (фінансова підтримка) з селищного бюджету для здійснення заходів розвитку КП «Старосинявський комунгосп»

Старосинявсської селищної ради на 2021 – 2025 роки

тис. грн.

№ п/п

Перелік заходів програми

Строк виконання заходу

Джерела фінансуван-

ня

Всього за Програ-мою

У тому числі за роками

2021

2022

2023

2024

2025

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

1

Дотація (фінансова підтримка) з селищного бюджету на забезпечення виплати заробітної плати працівникам КП «Старосинявський комунгосп», зайнятим благоустроєм та погашення податкового боргу

2021-2025

Селищний бюджет

9085,4

1927,4

1736

1762

1810

1850

1.1

 

Благоустрій територій сіл та селища громади, що виконуються за рахунок дотації селищного бюджету:

2021-2025

Селищний бюджет

 

 

 

 

7303,4

1408,4

1424

1450

1493

1528

- ручне прибирання територій; (вулиць, тротуарів, площ, скверів, алей) в літній період

2021-2025

2444,7

479,7

480

485

495

505

- ручне прибирання територій в зимовий період

2021-2025

698

126

136

140

146

150

-очищення проїзної частини доріг біля бордюрів від пилу,сміття, грунтових та інших наносів шляхом їх згрібання, підмітання та вивезення;

2021-2025

1084,9

211,9

212

215

220

226

-очищення урн, контейнерів від сміття;

2021-2025

170,6

31,6

32

33

36

38

-побілка бордюрів та дерев;

2021-2025

500,5

92,5

94

99

105

110

-косіння трав та бур’янів, згрібання та вивезення опалого листя;

2021-2025

410,5

77,5

80

80

85

88

- вивезення сміття;

2021-2025

1170,9

227,9

230

235

238

240

-підрізання живих загороджень (562 м.п.)

2021-2025

164,7

30,7

30

33

35

36

-обкошування та вивезення сміття з кладовищ

 

2021-2025

633,6

125,6

125

125

128

130

-ремонт та утримання елементів благоустрою (лавок)

2021-2025

25,0

5,0

5,0

5,0

5,0

5,0

1.2

Встановлення та демонтаж новорічної ялинки.

2021-2025

Селищний бюджет

60

12

12

12

12

12

1.3

Утримання в належному стані вулиць, тротуарів, площ, алей в осінньо-зимовий період. (механічне прибирання та посипання )

2021-2025

Селищний бюджет

1504,6

289,6

300

300

305

310

1.4

Погашення податкового боргу

20212025

Селищний бюджет

217,4

217,4

0

0

0

0

 

Всього за додатком 1 програми

 

 

9085,4

1927,4

1736

1762

1810

1850

 

 

Додаток 2

До програми

від ___ ______ 2021 № ___/2021

Напрями діяльності та заходи

благоустрою населених пунктів Старосинявської селищної ради на 2021 – 2025 роки

тис. грн.

№ п/п

Перелік заходів програми

Виконавці

Джерела фінансування

Всього за Програмою

У тому числі за роками

2021

2022

2023

2024

2025

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

1

Утримання в належному стані вулиць, тротуарів, площ, алей в осінньо-зимовий період у 44 селах громади.

 КП, інші суб’єкти господарювання

Селищний бюджет

1023,2

203,2

205

205

205

205

- очищення вулиць, площ, тротуарів, алей від снігу

КП, інші суб’єкти господарювання

Селищний бюджет

1023,2

203,2

205

205

205

205

2

Очистка, ремонт та утримання в належному стані криниць загального користування. (наявні 706 криниць)

КП, інші суб’єкти господарювання

Селищний бюджет

1241

244

249

249

249,5

249,5

-придбання дезінфікуючих засобів

 

 

64

12,6

12,7

12,7

13

13

-лабораторні проби води

 

 

981,5

196,3

196,3

196,3

196,3

196,3

-ремонт та утримання криниць

 

 

195,5

35,1

40

40

40,2

40,2

3

Благоустрій місць ритуального призначення в населених пунктах громади

КП, інші суб’єкти господарювання

Селищний бюджет

660

132

132

132

132

132

4

Косіння трав та бур’янів, згрібання та вивезення опалого листя в селах громади

КП, інші суб’єкти господарювання

Селищний бюджет

220

44

44

44

44

44

5

Догляд за деревами та кущами, обрізання крон дерев і кущів, видалення аварійних дерев;

КП, інші суб’єкти господарювання

Селищний бюджет

200

40

40

40

40

40

6

Утримання в належному стані пам’ятників, обелісків у населених пунктах громади.

КП, інші суб’єкти господарювання

Селищний бюджет

1886,3

1691,3

40

50

50

55

капітальний ремонт меморіального комплексу по вул. Грушевського в смт. Стара Синява

переможець тендеру

Селищний бюджет

1287,5

1287,5

0

0

0

0

виготовлення проектно-кошторисної документації на капітальний ремонт меморіального комплексу по вул. Грушевського в смт. Стара Синява

переможець тендеру

Селищний бюджет

49,7

49,7

0

0

0

0

монтаж пам’ятного знаку ліквідаторам аварії на Чорнобильській АЕС та пам’ятника воїнам-афганцям в смт Стара Синява

КП, інші суб’єкти господарювання

Селищний бюджет

7,6

7,6

0

0

0

0

поточний ремонт пам’ятника загиблим воїнам Великої Вітчизняної війни в с. Заставці

КП, інші суб’єкти господарювання

Селищний бюджет

46,5

46,5

0

0

0

0

поточний ремонт та утримання пам’ятників, обелісків у населених пунктах громади

КП, інші суб’єкти господарювання

Селищний бюджет

495

300

40

50

50

55

7

Будівництво нових, та ремонт і утримання в належному стані, існуючих громадських туалетів.

КП, інші суб’єкти господарювання

Селищний бюджет

295

120

40

40

45

50

8

Ремонт та облаштування 3 дитячих майданчиків (смт. Стара Синява, с. Пасічна, с. Нова Синявка), ремонт та утримання 22 паркових лавочок для відпочинку;

КП, інші суб’єкти господарювання

Селищний бюджет

100

20

20

20

20

20

9

Придбання штучної ялинки та новорічних прикрас.

КП, інші суб’єкти господарювання

Селищний бюджет

250

250

0

0

0

0

10

Придбання контейнерів для сміття в кількості 88 шт. ємністю 1,1м3

КП, інші суб’єкти господарювання

Селищний бюджет

750

350

100

100

100

100

 

Всього за додатком 2 програми

 

 

6625,5

3094,5

870

880

885,5

895,5