Скликання: -
Сесія / комісія: -
Тип документу: Рішення виконкому
Дата: 09.02.2021
Номер документу: 01/2021
Назва документу: Про організацію та встановлення вартості гарячого харчування у закладах загальної середньої та дошкільної освіти Старосинявської селищної ради на 2021 рік
Прикріплені файли:
  1. Про організацію та встановлення вартості гарячого харчування у закладах загальної середньої та дошкільної освіти Старосинявської селищної ради на 2021 рік (0.16 МБ)

СТАРОСИНЯВСЬКА СЕЛИЩНА РАДА
СТАРОСИНЯВСЬКОГО РАЙОНУ
ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ
ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ
вул. Івана Франка 8, смт. Стара Синява, 31400 тел.  2-10- 89  Код ЄДРПОУ  04402824

Р І Ш Е Н Н Я  

     09  лютого 2021р.                  смт Стара Синява                           №01/2021                   
 
Про організацію та встановлення вартості
гарячого харчування у закладах загальної 
середньої та дошкільної  освіти Старосинявської 
селищної ради на  2021 рік

Відповідно до статей 25, 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», на виконання Законів України «Про освіту», « Про дошкільну освіту», «Про охорону дитинства», Постанови Кабінету Міністрів України від 02.02.2011 року № 116 «Про затвердження Порядку надання послуг з харчування дітей у дошкільних, учнів у загальноосвітніх та професійно-технічних навчальних закладах, операції з надання яких звільняються від обкладення податком на додану вартість», рішення третьої чергової сесії  8 скликання Старосинявської селищної ради від 11.01.2021 р.
№6-3/2021  «Про селищний бюджет Старосинявської селищної  територіальної громади  на 2021 рік» виконком Старосинявської селищної ради 
ВИРІШИВ:
1. Встановити з 01.01.2021 року в закладах дошкільної освіти із триразовим харчуванням для  всіх категорій  дітей (в  тому  числі  для  пільгових категорій: діти  учасників АТО/ООС, бойових дій, діти-сироти та діти позбавлені батьківського піклування, діти з інвалідністю, діти з малозабезпечених сімей, що отримують допомогу відповідно до Закону України "Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім'ям")  розмір харчування однієї дитини в день - 28 грн. 00 коп., з них - 14,00 грн. за  рахунок коштів  селищного бюджету,  14 грн. 00 коп. (50%) за рахунок батьківської плати,  в  числі  по закладах:
- Адампільський дошкільний навчальний заклад (дитячий садок) загального розвитку “Малятко“;
- Гречанський дошкільний навчальний заклад (дитячий садок) загального розвитку “Сонечко“;
- Заліссянський дошкільний навчальний заклад (дитячий садок) загального розвитку "Дзвіночок“;
- Заставецький дошкільний навчальний заклад (дитячий садок) загального розвитку “Барвінок“; 
- Мисюрівський дошкільний навчальний заклад (дитячий садок) загального розвитку “Веселка“;
- Новосинявський дошкільний навчальний заклад (ясла-садок)                  загального розвитку “Берізка“;
 - Олексіївський дошкільний навчальний заклад (дитячий садок) загального розвитку “Капітошка“;
- Паплинецький дошкільний навчальний заклад (дитячий садок) загального розвитку “Малятко“;
 - Пасічнянський дошкільний навчальний заклад (ясла-садок) загального розвитку “Світанок“;
 - Старосинявський дошкільний навчальний заклад №1(ясла-садок) загального розвитку “Зернятко“;
-Старосинявський дошкільний навчальний заклад №2 (ясла-садок) загального розвитку “Теремок“.
2. Встановити з 01.01.2021 року в закладах дошкільної освіти із дворазовим харчуванням для  всіх категорій  дітей (в  тому  числі  для  пільгових категорій: діти  учасників АТО/ООС, бойових дій, діти - сироти, та діти позбавлені батьківського піклування, діти з інвалідністю, діти з малозабезпечених сімей, що отримують допомогу відповідно до Закону України "Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім'ям")  розмір харчування однієї дитини в день - 20 грн.00 коп., з них - 10,00 грн. за  рахунок коштів  селищного бюджету та 10 грн. 00 коп. (50%) за рахунок батьківської плати:
         - Бабинський  дошкільний навчальний заклад (ясла-садок) “Ягідка“;
        - Паньковецький дошкільний навчальний заклад (ясла- садок)     
           «Пізнайко».
3. Звільнити в закладах  дошкільної освіти селищної ради із триразовим харчуванням (28 грн. 00 коп.), дворазовим  харчуванням (20 грн. 00 коп.) від плати в встановленому розмірі  в день на  одну  дитину дітей пільгових категорій:
-    дітей-сиріт та  дітей, позбавлених батьківського піклування;
-    дітей  учасників АТО/ООС, бойових дій;
-    дітей  з інвалідністю;
    -   дітей з малозабезпечених сімей, що отримують допомогу відповідно до Закону України "Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім'ям".
4. Встановити з 01.01.2021 року розмір харчування однієї дитини в день  в закладах загальної середньої освіти Старосинявської селищної ради:
4.1.  В дошкільних групах (для  дітей  віком від 3 до  6 років) із дворазовим  харчуванням – 20 грн. 00 коп., з них - 10,00 грн. за  рахунок коштів  селищного бюджету та 10 грн. 00 коп. (50%) за рахунок батьківської плати: а саме:
- Дашковецький НВК «ЗОШ І-ІІІст., ДНЗ»;
- Мшанецький НВК «ЗОШ І-ІІІст., ДНЗ»;
- Цимбалівський НВК «ЗОШ І-ІІ ст., ДНЗ».
4.2.    В закладах загальної середньої освіти селищної ради:     
- для  учнів  1- 4 класів на  одну  дитину одноразово в день відвідування - 14 грн. 00 коп.;
- для дітей-сиріт та  дітей, позбавлених батьківського піклування - 14 грн. 00 коп. при  одноразовому  харчуванні, дворазовому  харчуванні – не  більше 28 грн. 00 коп.(сніданок – 12 грн. 00 коп., обід  - 16 грн.00 коп.);
- для дітей  учасників АТО/ООС, бойових дій   при  одноразовому  харчуванні -14 грн.00 коп., дворазовому  харчуванні – не  більше 28 грн. 00 коп. (сніданок – 12 грн.00 коп., обід  - 16 грн.00 коп.);
- для дітей з особливими освітніми потребами, які навчаються у спеціальних і інклюзивних класах закладів  загальної середньої освіти  при  одноразовому  харчуванні - 14 грн. 00 коп., дворазовому  харчуванні – не  більше 28 грн. 00 коп.(сніданок – 12 грн. 00 коп., обід  - 16 грн.00 коп.);
- для дітей з малозабезпечених сімей, що отримують допомогу відповідно до Закону України "Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім'ям"  в розмірі 14 грн. 00 коп. - одноразово в день відвідування.
-для  дітей внутрішньо переміщених осіб -14 грн. 00 коп. при  одноразовому харчуванні, дворазовому харчуванні – не  більше 28 грн. 00 коп. (сніданок – 12 грн.00 коп., обід – 16 грн. 00 коп.);
- для дітей учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС - 14 грн. 00 коп. при  одноразовому харчуванні, дворазовому харчуванні – не  більше 28 грн. 00 коп.(сніданок – 12 грн.00 коп., обід – 16 грн. 00 коп.);

5. Звільнити в закладах  загальної середньої освіти селищної ради від плати за харчування у встановленому розмірі  в день на  одну  дитину:
5.1. Дітей пільгових категорій на 100% :
-    діти-сироти та  діти, позбавлені батьківського піклування;
-    діти  учасників АТО/ООС, бойових дій;
-    діти  з особливими  освітніми потребами, які  навчаються  у спеціальних і  інклюзивних  класах;
-    діти  внутрішньо переміщених осіб;
-    діти учасників  ліквідації аварії на ЧАЕС;
-  дітей з малозабезпечених сімей, що отримують допомогу відповідно до Закону України "Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім'ям" (в  розмірі 14 грн. 00 коп. одноразово  в  день відвідування).

5.2. Учнів 1 – 4 класів закладів  загальної середньої освіти селищної ради від плати за харчування одноразово в день відвідування в розмірі 14 грн. 00 коп.

6. У випадку  перевищення вартості  харчування, передбаченого в  даному рішенні, доплату  проводити за рахунок коштів батьків за їх згодою.

7. Звільнення  батьків від плати або зменшення розміру  плати за  харчування дітей  в закладах  загальної середньої та  дошкільної освіти  проводиться після  подання до  закладу  наступних документів:
-  заява від одного  з батьків або осіб, що їх замінюють, щодо звільнення від плати за  харчування  дитини;
-    довідка  про склад  сім’ї, в якій  проживає дитина;
-    копії інших довідок, які  підтверджують відповідний  соціальний  статус дитини, що має право на  звільнення від плати  за  харчування в закладах  загальної середньої та  дошкільної освіти;
-    батьки  сплачують лише  за  дні відвідування  дитиною закладу  дошкільної освіти, за  дні, які  дитина не  відвідувала  заклад, плата з батьків не стягується. 

8. Плату  за  харчування в закладах  загальної середньої та  дошкільної освіти   проводити за  поточний  місяць не  пізніше 20 числа наступного  місяця у банківських установах.

9. Дітей  5-11 класів, які не відносяться до пільгових категорій,  харчувати за кошти батьків.

10. При  наявності  заборгованості по  сплаті  за  харчування дитини  більше двох місяців забороняється відвідувати  дитиною дошкільної установи до повного погашення  заборгованості.

11. Зобов’язати керівників  закладів  загальної середньої  та  дошкільної освіти  дотримуватись  норм  харчування.

12. Вартість харчування може  збільшуватися за  рахунок безоплатної, натуральної  допомоги, яка не  тягне  за  собою додаткової плати.

13. Відділу освіти, молоді, спорту, культури виконавчого комітету забезпечити організацію повноцінного та якісного харчування учнів закладів  загальної середньої та  дошкільної освіти Старосинявської селищної ради.

14. Контроль за виконанням даного рішення покласти на першого заступника селищного голови з питань діяльності виконавчих органів ради Попика О.Ф.

 
Селищний голова                                              Віталій  ЗДЕБСЬКИЙ