Скликання: VIII скликання
Сесія / комісія: 22 сесія
Тип документу: Рішення сесії
Дата: 09.06.2022
Номер документу: 87-22/2022
Назва документу: Про звернення депутатів Старосинявської селищної ради до Верховної Ради України, Президента України щодо підтримки законопроекту про заборону Московського патріархату на території України
Прикріплені файли:
  1. Про звернення депутатів Старосинявської селищної ради до Верховної Ради України, Президента України щодо підтримки законопроекту про заборону Московського патріархату на території України (0.04 МБ)

 

СТАРОСИНЯВСЬКА СЕЛИЩНА РАДА

ХМЕЛЬНИЦЬКОГО РАЙОНУ

ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

 

вул. Івана Франка 8, смт. Стара Синява, 31400 тел. 2-10- 89 Код ЄДРПОУ 04402824,

e-mail: selichna_ss@ukr.net

 

РІШЕННЯ

 

Двадцять другої чергової сесії восьмого скликання

 

09.06.2022 р. смт. Стара Синява №87-22/2022

 


 

Про звернення депутатів Старосинявської

селищної ради до Верховної Ради України,

Президента України щодо підтримки законопроекту

про заборону Московського патріархату на території України

 

 

 

Розглянувши звернення депутата Старосинявської селищної ради від політичної партії «Європейська Солідарність», керуючись статтею 43 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Старосинявська селищна рада  

 

ВИРІШИЛА:

 

Звернутися до Верховної Ради України, Президента України щодо підтримки законопроекту про заборону Московського патріархату на території України (текст звернення додається).

 

2. Текст звернення оприлюднити на офіційному сайті Старосинявської селищної ради.

 

3. Контроль за виконанням даного рішення покласти на постійну комісію ради з питань регламенту, прав людини, законності, запобігання корупції, депутатської діяльності та етики.


 


 

Селищний голова Віталій ЗДЕБСЬКИЙ


 


 


 

Додаток 1

до рішення сесії селищної ради

від 09.06.2022р. №87-22/2022

 

Президентові України

Верховній Раді України

 


 

Звернення

депутатів Старосинявської селищної ради до Верховної Ради України, Президента України щодо підтримки законопроекту про заборону Московського патріархату на території України

Православна церква Московського патріархату в Україні упродовж свого існування на теренах нашої держави виступала знаряддям пропаганди «русского мира» та досі залишається провідною інформаційною силою у війні, яку веде Російська Федерація проти України.

Для прикриття антидержавної діяльності структури російської Православної церкви на теренах України УПЦ МП присвоїла собі назву «Українська православна церква». Внаслідок цієї умисної маніпуляції мільйони українців зазнають великої омани, оскільки переконані, що ходять до української церкви, перебуваючи в молитовній та євхаристичній єдності з Московським патріархатом.

Не підлягає поясненню і виправданню те, що центр і осередок Української православної церкви Московського патріархату знаходиться в Москві і за статутом самої РПЦ є складовою частиною загальної структури російської Православної Церкви. А митрополит Онуфрій служить у синоді РПЦ. Прийняття рішення не поминати за Божественною літургією патріарха Кирила не усуває загрозу колабораціонізму і державної зради від чисельних зрадників зі складу цієї церкви.

У сьогоднішні важкі дні ми бачимо, як об'єднуються люди, церкви різних конфесій для того, щоб працювати на перемогу України. Закликаємо парафіян і священнослужителів УПЦ МП підтримати вихід та змінити свою підлеглість.

Зважаючи на вищевикладене, враховуючи потурання російській владі, з метою консолідації українського народу вимагаємо від священнослужителів Українських православних церков Московського патріархату, розміщених на території Волочиської міської територіальної громади, вжити необхідних заходів щодо зміни канонічного статусу церкви та виходу з московського патріархату, переходити до реальних лій.

Ми, депутати Старосинявської селищної ради, представляючи інтереси громади, дбаючи про захист та безпеку наших мешканців, підтримуємо заборону Московського патріархату на території України. Звертаємось до Верховної Ради України, Президента Зеленського про невідкладний розгляд законопроекту щодо заборони діяльності Московського патріархату – Російської православної церкви та релігійних організацій, які є частиною РПЦ, зокрема Української православної церкви (УПЦ). Заборонити діяльність УПЦ московського патріархату на території Старосинявської ОТГ.