Скликання: VIII скликання
Сесія / комісія: 20 сесія
Тип документу: Рішення сесії
Дата: 26.02.2022
Номер документу: 6-20/2022
Назва документу: Про селищний бюджет Старосинявської селищної територіальної громади на 2022 рік
Прикріплені файли:
  1. Про селищний бюджет Старосинявської селищної територіальної громади на 2022 рік (0 МБ)
  2. Додаток 1 (0 МБ)
  3. Додаток 2 (0 МБ)
  4. Додаток 3 (0 МБ)
  5. Додаток 4 (0 МБ)
  6. Додаток 5 (0 МБ)
  7. Додаток 6 (0 МБ)
  8. Додаток 7 (0 МБ)

СТАРОСИНЯВСЬКА СЕЛИЩНА РАДА

ХМЕЛЬНИЦЬКОГО РАЙОНУ

ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

вул. Івана Франка 8, смт. Стара Синява, 31400 тел. 2-10- 89 Код ЄДРПОУ 04402824,

e-mail: selichna_ss@ukr.net

РІШЕННЯ

Двадцятої позачергової сесії восьмого скликання

26 лютого 2022 року смт. Стара Синява № 6-20/2022

 

Про селищний бюджет Старосинявської селищної

територіальної громади на 2022 рік

(22521000000)

код бюджету

Розглянувши подання Управління фінансів виконавчого комітету Старосинявської селищної ради, керуючись Бюджетним кодексом України, керуючись пунктом 23 частини першої статті 26 Закону України „Про місцеве самоврядування в Україні”, селищна рада

 

ВИРІШИЛА:

1. Визначити на 2022 рік:

- доходи селищного бюджету у сумі 172 605 368 гривень, у тому числі доходи загального фонду селищного бюджету – 168 484 568 гривень та доходи спеціального фонду селищного бюджету – 4 120 800 гривень згідно з додатком 1 до цього рішення;

- видатки селищного бюджету у сумі 172 605 368 гривень, у тому числі видатки загального фонду селищного бюджету – 168 195 648 гривень та видатки спеціального фонду селищного бюджету – 4 409 720 гривень;

- профіцит за загальним фондом селищного бюджету у сумі 288 920 гривень згідно з додатком 2 до цього рішення;

- дефіцит за спеціальним фондом селищного бюджету у сумі 288 920 гривень згідно з додатком 2 до цього рішення;

- оборотний залишок бюджетних коштів селищного бюджету у розмірі 50 000 гривень, що становить 0,03 відсотка видатків загального фонду селищного бюджету, визначених цим пунктом;

- резервний фонд селищного бюджету у розмірі 100 000,00 гривень, що становить 0,6 відсотка видатків загального фонду селищного бюджету, визначених цим пунктом.

2. Затвердити бюджетні призначення головним розпорядникам коштів селищного бюджету на 2022 рік у розрізі відповідальних виконавців за бюджетними програмами згідно з додатком 3 до цього рішення.

3. Затвердити на 2022 рік міжбюджетні трансферти згідно з додатком 5 до цього рішення.

3.1. Дозволити голові Старосинявської селищної ради та Управлінню фінансів виконавчого комітету Старосинявської селищної ради при надходженні в міжсесійний період трансфертів (дотацій, субвенцій) з державного та місцевих бюджетів понад обсяги, враховані в селищному бюджеті на 2022 рік, збільшувати обсяг доходів та видатків селищного бюджету на суму трансфертів, одержаних з державного та місцевих бюджетів, визначати головних розпорядників коштів та проводити розподіл та перерозподіл зазначених трансфертів між головними розпорядниками коштів селищного бюджету за погодженням з постійною комісією з планування фінансів, бюджету та соціально-економічного розвитку. 

Зазначені зміни вважати змінами, внесеними до селищного бюджету на 2022 рік.

4. Затвердити на 2022 рік обсяги капітальних вкладень у розрізі інвестиційних проектів згідно з додатком 6 до цього рішення.

5. Затвердити розподіл витрат селищного бюджету на реалізацію місцевих програм згідно з додатком 7 до цього рішення.

6. Установити, що у загальному фонді селищного бюджету на 2022 рік до доходів належать надходження, визначені статтею 64 Бюджетного кодексу України та трансферти, визначені статтею 97 Бюджетного кодексу України (крім пункту 111 частини 1 цієї статті).

7. Установити, що джерелами формування спеціального фонду селищного бюджету на 2022 рік:

1) у частині доходів є надходження, визначені статтею  691 та пунктом 5 частини 1 статті 71 Бюджетного кодексу України та трансферти, визначені пунктом 111 частини 1 статті 97 Бюджетного кодексу України;

2) у частині фінансування є надходження, визначені пунктом 10 частини 1 статті 71 Бюджетного кодексу України;

8. Визначити на 2022 рік відповідно до статті 55 Бюджетного кодексу України захищеними видатками селищного бюджету видатки загального фонду на:  

- оплату праці працівників бюджетних установ;

- нарахування на заробітну плату;

- придбання медикаментів та перев'язувальних матеріалів;

- забезпечення продуктами харчування;

- оплату комунальних послуг та енергоносіїв;

- соціальне забезпечення;

- поточні трансферти місцевим бюджетам;

9. Відповідно до частини 8 статті 16 Бюджетного кодексу України надати право Старосинявській селищній раді та Управлінню фінансів виконавчого комітету Старосинявської селищної ради в межах поточного бюджетного періоду здійснювати на конкурсних засадах розміщення тимчасово вільних коштів селищного бюджету на депозитах з подальшим поверненням таких коштів до кінця поточного бюджетного періоду з наступним інформуванням селищної ради.

10. Надати право Старосинявській селищній раді та Управлінню фінансів виконавчого комітету Старосинявської селищної ради отримувати, відповідно до статті 73 Бюджетного кодексу України, позики на покриття тимчасових касових розривів селищного бюджету, пов’язаних із забезпеченням захищених видатків загального фонду, в першу чергу, на оплату праці працівників бюджетних установ та нарахування на заробітну плату, придбання продуктів харчування та медикаментів, оплату комунальних послуг та енергоносіїв, які відповідно до статті 43 Бюджетного кодексу України в обов’язковому порядку покриваються Головним управлінням Державної казначейської служби України в межах поточного бюджетного періоду за рахунок коштів єдиного казначейського рахунку на договірних умовах без нарахування відсотків за користування цими коштами з обов’язковим їх поверненням до кінця поточного бюджетного періоду, з наступним інформуванням селищної ради.

11. Головним розпорядникам коштів селищного бюджету забезпечити:

1) затвердження паспортів бюджетних програм протягом 45 днів з дня набрання чинності цим рішенням;

2) здійснення управління бюджетними коштами у межах встановлених їм бюджетних повноважень та оцінки ефективності бюджетних програм, забезпечуючи ефективне, результативне і цільове використання бюджетних коштів, організацію та координацію роботи розпорядників бюджетних коштів нижчого рівня та одержувачів бюджетних коштів у бюджетному процесі;

3) взяття бюджетних зобов'язань та здійснення витрат бюджету з урахуванням вимог чинного бюджетного законодавства;

4) доступність інформації про бюджет відповідно до законодавства, а саме:

- здійснення публічного представлення та публікації інформації про бюджет за бюджетними програмами та показниками, бюджетні призначення щодо яких визначені цим рішенням, відповідно до вимог та за формою, встановленими Міністерством фінансів України, до 15 березня 2023 року;

- оприлюднення паспортів бюджетних програм у триденний строк з дня затвердження таких документів.

5) забезпечення у повному обсязі проведення розрахунків за електричну та теплову енергію, водопостачання, водовідведення, природний газ, інші енергоносії, комунальні послуги та послуги зв’язку, які споживаються бюджетними установами, та укладання договорів за кожним видом відповідних послуг у межах бюджетних асигнувань, затверджених у кошторисі.

12. У процесі виконання селищного бюджету за обґрунтованим поданням головного розпорядника коштів селищного бюджету Управління фінансів виконавчого комітету Старосинявської селищної ради у межах загального обсягу бюджетних призначень за бюджетною програмою (окремо за загальним та спеціальним фондами) здійснює перерозподіл бюджетних асигнувань, затверджених у розписі бюджету та кошторисі в розрізі економічної класифікації видатків бюджету.

У межах загального обсягу бюджетних призначень головного розпорядника бюджетних коштів перерозподіл видатків бюджету за бюджетними програмами, а також за бюджетною програмою збільшення видатків розвитку за рахунок зменшення інших видатків (окремо за загальним та спеціальним фондами), зміни розмірів, мети і обмеження в часі бюджетних призначень здійснюються за рішенням сесії селищної ради.

13. Якщо після прийняття селищною радою рішення про селищний бюджет на 2022 рік повноваження на виконання функцій передається відповідно до законодавства від одного головного розпорядника бюджетних коштів до іншого головного розпорядника бюджетних коштів, дія бюджетного призначення не припиняється і застосовується для виконання тих самих функцій чи послуг іншим головним розпорядником бюджетних коштів, якому це доручено.

Передача бюджетних призначень здійснюється за рішенням сесії селищної ради.

14. Установити, що це рішення набирає чинності з 1 січня 2022 року.

15. Додатки 1 - 7 до цього рішення є його невід’ємною частиною.

16. Секретарю селищної ради забезпечити опублікування цього рішення в десятиденний строк з дня його прийняття відповідно до частини четвертої статті 28 Бюджетного кодексу України.

17. Контроль за виконанням рішення покласти на заступника голови селищної ради відповідно до розподілу обов’язків та постійну комісію з планування фінансів, бюджету та соціально-економічного розвитку.

Селищний голова                                                       Віталій ЗДЕБСЬКИЙ