Фото без описуСьогодні у сесійному залі відбулося пленарне засідання 54-ої позачергової сесії селищної ради, яке відкрив та провів селищний голова Віталій Здебський. Для роботи в сесії зареєструвалося 17 депутатів селищної ради із 26, керівники структурних підрозділів та комунальних установ селищної ради.

Згідно до Регламенту селищної ради, перед розглядом питань порядку денного сесії, депутати обрали лічильну комісію в складі трьох чоловік. До складу комісії увійшли депутати Юрій Гурин, Віталій Дроздовський, Ганна Сивопляс. Головою лічильної комісії обрано Юрія Гурина.

Депутати одноголосно підтримали пропозицію депутатів Івана Гурина та Віталія Дроздовського щодо додатково введення в порядок денний 54-ої позачергової сесії питань:

  • Про звернення Старосинявської селищної ради до Президента України Володимира Зеленського щодо недопущення реалізації так званої «формули Штайнмаєра», якою, відповідно до «Мінських угод», вводиться особливий статус Донбасу.
  • Про звернення Старосинявської селищної ради до Президента України, Верховної ради України та Кабінету Міністрів України щодо недопущення продажу землі сільськогосподарського призначення.

Фото без описуЗ метою підвищення якості та доступності надання кваліфікованої медичної допомоги населенню Старосинявського району, забезпечення стабільної роботи комунального некомерційного підприємства ”Старосинявська центральна районна лікарня” шляхом забезпечення медикаментами, виробами медичного призначення, оснащення необхідною медичною апаратурою та медичним обладнанням, комп’ютерною технікою депутати обговорили та підтримали проект рішення «Про затвердження Програми фінансової підтримки комунального некомерційного підприємства «Старосинявська центральна районна лікарня» на 2019 рік».

Також депутати прийняли рішення «Про внесення змін до селищного бюджету на 2019 рік». Де розглянули перерозподіл бюджетних призначень у зв’язку з реорганізацією КП «Старосинявська ЦРЛ» шляхом перетворення її у КНП «Старосинявська ЦРЛ». Відповідно до рішення сесії обласної ради від 19.09.2019 року № 60-27/2019 «Про внесення змін до обласного бюджету Хмельницької області на 2019 рік» селищному бюджету передбачено субвенцію з місцевого бюджету за рахунок залишку коштів освітньої субвенції, що утворився на початок бюджетного періоду в сумі 395,7 тис. гривень. Дані кошти будуть спрямовані на проведення капітального ремонту внутрішнього санвузла Пасічнянського навчально-виховного комплексу "Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів, технологічний ліцей" та капітального ремонту внутрішнього санвузла Старосинявського навчально-виховного комплексу "Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів, гімназія» (опорний заклад).

Головуючий подякував депутатам за злагоджену, плідну, конструктивну роботу.