Фото без описуГарна і радісна подія зібрала мешканців Старосинявської громади та гостей із-за кордону, з Хмельниччини на урочисте відкриття сучасного центру з надання адміністративних послуг.

Вхід до ЦНАПу прикрашений повітряними блакитно-жовтими кульками, при вході прапори України, Євросоюзу та Старосинявського району. Звучить Гімн України. Ведучі заході Зоя Ткачук та Олег Поліщук розпочинають урочистості словами:

Доброго дня шановні мешканці та гості Старосинявщини! Сьогодні в нашій громаді важлива подія — ми відкриваємо просторий, обладнаний за сучасними вимогами Центр надання адміністративних послуг.

Ця подія має велике значення для нашої громади, у якій проживає більше 20 000 людей. Створення умов для якісного надання місцевою владою адміністративних послуг є пріоритетними для селищної ради об’єднаної громади.

- Сьогодні в Старосинявській об’єднаній громаді урочисто починає роботу Центр надання адміністративних послуг, який працюватиме для жителів громади. Затверджено більше ста семидесяти послуг, які зможуть тут отримати громадяни.

- Ми раді вітати на урочистій церемонії відкриття Центру надання адміністративних послуг Старосинявського селищного голову Віталія Едуардовича Здебського та наших партнерів, які надавали допомогу у створенні Центру надання адміністративних послуг, керівництво та представників Програми «U-LEAD з Європою», представників обласної державної адміністрації та представників обласної ради; представників районної державної адміністрації, Пенсійного фонду України, Головного управління юстиції в області, представників податкової служби, помічника народного депутата України Віктора Бондаря та жителів Старосинявської об’єднаної територіальної громади.

Вітальними словами зустрічають гостей: «У нас на Старосинявщині здавна, є традиція славна: воду брати з чистої криниці, муку з добірної пшениці, трудящими руками замісити та та шанованим гостям підносити.

Тож від краю козацького, щирого та гостинного прийміть цей подільський, запашний коровай!» Мелодійну українську пісню виконує юна співачка Наталочка Маринчак.

Почесним гостям дівчата у національних костюмах – Оксана Тарнавська та Людмила Панчук вручають коровай на рушнику – голові Хмельницької обласної ради Михайлу Загородному та координатору Міжнародного проекту Сусанні Делланс.

Звучить ГІМН УКРАЇНИ

Ведучі урочистих заходів розповідають: «Як кожна сім’я радіє збудованій власній оселі, так і ця оновлена адміністративна будівля має надзвичайно важливе значення для об’єднаної громади. Ідея створення Центру надання адміністративних послуг та задум реконструювати будівлю належала голові нашої селищної ради. Тож, до вітальної промови запрошуємо Старосинявського селищного голову Віталія Едуардовича Здебського:

ДОРОГІ ГОСТІ, ЗАПРОШЕНІ УЧАСНИКИ СВЯТА!

Радий вітати вас у Старосинявській громаді з нагоди відкриття сучасного Центру надання адміністративних послуг.

Цієї події ми довго чекали. Влітку 2017 р. селищна рада взяла участь у гранті в рамках проекту U-LEAD з Європою «Підтримка реформи децентралізації в Україні» і стала фіналістом для отримання допомоги зі створення центру надання адміністративних послуг.

За моєю пропозицією було обрано добротну будівлю для реконструкції, де можна було б розмістити центр. Старосинявська селищна рада підписала Меморандум про співробітництво у сфері надання адміністративних послуг із Старосинявською райдержадміністрацією 17 липня 2017 року. Таким чином офіційно було підтверджено наміри створити для жителів громади ефективні механізми доступу до адміністративних послуг, закріпити прозорість процедур та легкість отримання результату у центрі надання адмінпослуг Старосинявської громади, тож жителі громади будуть мати ширший спектр послуг в форматі «єдиного вікна» без черг та візитів до кабінетів.

Депутати селищної ради затвердили Програму про функціонування ЦНАПу, на підтримку якої виділили сесією селищної ради 500 тис. гривень із селищного бюджету.

За фінансової підтримки проекту U-LEAD селищна рада отримала значну фінансову допомогу у придбанні сучасного обладнання для центру, меблів, також було проведено в кілька етапів навчання спеціалістів. Виготовлено проектно-кошторисну документацію, на що витрачено 36,4 тис. грн., укладено угоди на виконання будівельних робіт у приміщенні районного Будинку культури.

 Завдяки міжнародній програмі U-LEAD, яка фінансується за рахунок донорської підтримки Європейського Союзу, зокрема його держав-учасників Данії, Естонії, Німеччини, Польші та Швеції, мешканці громади будуть мати змогу отримувати якісні послуги в сучасному центрі європейського зразка. Це ще один крок на шляху змін старої системи на сервісну службу, орієнтовану на потреби громадян. Всі питання можна вирішити тут при одному відвідуванні.

Втілюючи в життя цей проект нам вдалося згуртувати навколо нього багато служб, громадян, спеціалістів різних ланок; разом пережити хвилюючі моменти і труднощі. Непокоїли при будівництві і погодні умови затяжної весни: мороз і сніг, проте вони не завадили виконанню робіт і ми вчасно зробили заплановане.

На сьогодні поставлена мета - реалізована і мене, як голову громади, переповнюють радісні емоції, глибока вдячність представникам міжнародної програми U-LEAD, шанованим гостям, вдячність депутатам селищної ради за співпрацю, розуміння і підтримку.

Вітаю вас усіх зі святом!

Ведучі: Ми вдячні нашим партнерам за підтримку ідей та задумів з розвитку Старосинявської громади, за практичну допомогу по їх втіленню в життя.

Запрошуємо до слова

Пані Сусанну ДЕЛЛАНС, керівника напряму з покращення якості місцевих послуг для населення Програми «U-LEAD з Європою».

  • Пана Михайла Загородного, голову Хмельницької обласної ради
  • Помічника народного депутата України Віктора Бондаря Віталія Іваневича
  • Пана Юрія Гурина, першого заступника голови районної державної адміністрації

(ВІДЕОТРАНСЛЯЦІЯ ВИСТУПІВ ТА СВЯТА)

 

Ведучі заходу: Почесне право перерізати стрічку й урочисто відкрити Центр надання адміністративних послуг надається

  • Пану Віталію ЗДЕБСЬКОМУ;
  • Пані Сусанні ДЕЛЛАНС;
  • Пану Михайлу Загородному
  • Пану Андрію Грабовському
  • Пану Юрію Гурину
  • Пану Олександру ЯНКОВИЧУ - переможцю конкурсу малюнка на тему “Центр надання адміністративних послуг очима дітей”.

Усі дружно перерізають стрічку відкриття.

Усіх присутніх запрошено до Центру надання адміністративних послуг Старосинявської громади, особлива увага гостей звернена на виставку малюнків вихованців Старосинявського БТШ та виробів декоративно-ужиткового мистецтва юних талантів Старосинявщини.

Керівник Центру надання адміністративних послуг Старосинявськоі селищної ради Наталія Куцоконь ознайомила з умовами, які створено для працівників та відвідувачів Центру надання адміністративних послуг.

Одне з завдань Програми «U-LEAD з Європою» - якісне надання послуг жителям громади. Всі працівники Центру пройшли спеціальну тренінгову програму по підвищенню кваліфікації. Для вручення сертифікатів про підтвердження проходження навчання запрошено:

  • Пані Сусанну ДЕЛЛАНС, керівника напряму з покращення якості місцевих послуг для населення Програми «U-LEAD з Європою» та Пані Наталію Куцоконь, керівника Старосинявського Ценру надання адміністративних послуг, які вручили учасникам навчальних семінарів дипломів.

Фото без опису

 

СЕРТИФІКАТ ПРО ПРОХОДЖЕННЯ НАВЧАЛЬНОГО ТРЕНІНГУ В РАМКАХ ПРОГРАМИ ДЛЯ УКРАЇНИ З РОЗШИРЕННЯ ПРАВ І МОЖЛИВОСТЕЙ НА МІСЦЕВОМУ РІВНІ, ПІДЗВІТНОСТІ ТА РОЗВИТКУ «U-LEAD» З ЄВРОПОЮ» ВРУЧАЄТЬСЯ: Дзян Аллі Михайлівні, Гоменюк Аллі Василівні, Максімовій Зої Володимирівні, Окоманчук Ганні Вікторівні, Куцоконь Віталію Миколайовичу, Гук Нілі Миколаївні, Шамрай Віталію Миколайовичу, Постернаку Петру Івановичу, Котику Віктору Михайловичу, Заїкуну Миколі Володимировичу, Назаренко Любові Василівні, Котик Вірі Юріївні, Корчевні Наталії Михайлівні, Шафорост Лесі Сергіївні, Пилипчук Галині Анатоліївні, Дорожко Ангеліні Русланівні, Кучер Любі Володимирівні, Панчук Людмилі Василівні, Чорненькій Ларисі Миколаївні, Швець Наталії Анатоліївні, Юрчишині Валентині Василівні, Осадчук Дмитру В'ячеславовичу, Синкович Ользі Вікторівні, Савченко Тетяні Михайлівні, Ситніцькій Тетяні Олександрівні, Гурман Наталії Леонідівні, Дзюбі Наталії Леонідівні, Стегніцькій Людмилі Петрівні, Хміль Оксані Миколаївні, Скакун Анатолію Федоровичу, Ростківській Оксані Миколаївні, Паращині Галині Вікторівні, Штимпурі Євгенії Петрівні, Куцоконь Наталія Іванівні.

Ведучі говорять: Наша Старосинявська земля багата хлібом, хмелем і медами, славиться працелюбними, талановитими людьми, які своєю працею та звершеннями прославляють та звеличують наш рідний край.

Сьогодні, в цей урочистий день, бажаємо усім здоров’я, плідної праці, натхнення і щедро пригощаємо усіх запашним, подільським короваєм, випеченим трудящими людьми нашого краю.

Мелодійні українські пісні звучать у виконанні юної співачки Дарини Гінгазової, свіжоспеченим запашним короваєм пригощають усіх дівчата в українських костюмах.

Фото без опису

 

 

Організаційно-кадровий відділ апарату селищної ради.