Скликання: VIII скликання
Сесія / комісія: 18 сесія
Тип документу: Рішення сесії
Дата: 10.12.2021
Номер документу: 125-18/2021
Назва документу: Про звернення депутатів Старосинявської селищної ради до Президента України, Верховної Ради України та генерального прокурора України
Прикріплені файли:
  1. Про звернення депутатів Старосинявської селищної ради до Президента України, Верховної Ради України та генерального прокурора України (0.04 МБ)

 

СТАРОСИНЯВСЬКА СЕЛИЩНА РАДА

ХМЕЛЬНИЦЬКОГО РАЙОНУ

ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

 

вул. Івана Франка 8, смт. Стара Синява, 31400 тел. 2-10- 89 Код ЄДРПОУ 04402824,

e-mail: selichna_ss@ukr.net

 

РІШЕННЯ

 

вісімнадцятої чергової сесії восьмого скликання

 

10.12.2021р. смт. Стара Синява №125-18/2021

 

 

Про звернення депутатів Старосинявської

селищної ради до Президента України,

Верховної Ради України та генерального

прокурора України

 

 

Розглянувши звернення голови депутатської групи «Європейська солідарність» в Старосинявській селищній раді Галиша В.Ц., керуючись статтею 43 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Старосинявська селищна рада  

 

ВИРІШИЛА:

 

1. Звернутися до Президента України, Верховної Ради України та генерального прокурора (текст звернення додається).

 

2. Контроль за виконанням даного рішення покласти на постійну комісію ради з питань регламенту, прав людини, законності, запобігання корупції, депутатської діяльності та етики.


 


 

Селищний голова Віталій ЗДЕБСЬКИЙ

 

Додаток 1

до рішення сесії селищної ради

від 10.12.2021р. №125-18/2021


 

 

Верховній Раді України,

Президентові України,

Генеральному прокурору України

 

 

Звернення депутатів

Старосинявської селищної ради до Президента України,

Верховної Ради України та прокурора України

 

Ми глибоко обурені результатами розслідування Pandora Papers, оприлюдненого Міжнародним консорціумом журналістів-розслідувачів, яке виявило участь вищих посадових осіб держави та їх оточення – президента Володимира Зеленського, голови СБУ Івана Баканова, братів Сергія і Бориса Шефірів, один з яких – перший помічник президента Зеленського, міністра Олександра Ткаченка, Андрія Яковлєва – у оборудках Ігоря Коломойського з виведення 40 млн.дол. з Приватбанку в офшорні юрисдикції.

Це пляма на репутації України як держави, яка з 2014 року веде війну з агресором, і одночасно реалізує системні реформи. Ці репутаційні збитки кидають тінь і на органи місцевого самоврядування, які активно включені в антикорупційний процес, – з впровадження прозорих закупівель за муніципальні кошти, з запровадження чесних процедур з приватизації комунальної власності тощо.

Врешті, 40 млн. «відмитих» доларів, - це кошти, які пов’язують вищих посадових осіб з злочинним угрупованням Коломойського і які є платою за імунітет Коломойського перед кримінальним переслідуванням сьогодні. Проти Коломойського введені санкції Держдепартаментом США, проти Коломойського всунула звинувачення прокуратура США, у рамках провадження в США пройшли обшуки в бізнес-структурах Коломойського. І тільки в Україні Коломойський володіє недоторканістю.

За висновком НБУ, до націоналізації Приватбанку було завдано шкоди мінімум на 5,5 млрд. доларів. На момент націоналізації банку в 2016 році приблизно 97% всіх неповернених кредитів для компаній, надані Приватбанком, належали бізнесам, якими володіли або які контролювали Коломойський та Боголюбов. На докапіталізацію Приватбанку в цілому держава витратила понад 155 млрд. гривень.

Це у тому числі наші кошти, кошти громад. Якби ці кошти були передані територіальним громадам, місцевим бюджетам, то Україну було б не впізнати. Адже у тому ж 2016 році загальна сума всіх трансфертів з Державного бюджету місцевим бюджетам склала не набагато більшу суму - 196 млрд. грн.

Ми вимагаємо негайного вжиття заходів з проведення розслідування і притягнення до кримінальної відповідальності осіб, причетних як до злочинного введення коштів Приватбанку, так і тих, хто брав участь у відмиванні вкрадених коштів через офшорні компанії. До рішення суду всі особи, причетні до оборудок Коломойського, які перебувають на державній службі, мають бути відсторонені від виконання обов’язків.


 

З повагою.

депутати Старосинявської селищної ради