Фото без описуЗранку у неділю  у Старосинявську громаду прибув волонтерський потяг єднання «Труханівська січ». 150 українців із різних куточків країни подорожують різними регіонами для консолідації суспільства, піднесенню патріотичного духу та популяризації національної культури.

Пасажири «Труханівської Січі» – це переважно молодь: художники, волонтери, громадські діячі, військовослужбовці, родичі Героїв Небесної Сотні. У Старій Синяві «волонтерський десант» зустрічали  жителі громади, представники селищної ради на чолі із головою громади Віталієм Здебським, районної ради – головою райради Василем Франчуком та райдержадміністрації - головою РДА Ігорем Русим.

Старосинявська громада зустріла представників зі Сходу на межі Старосинявського району  (с.Лисанівці)із вишиваним рушником та свіжоспеченим короваєм. Щирі вітання  адресували присутнім голова громади Віталій Здебський та голова РДА Ігор Русий.  Музичне вітання від громади – пісня «Ой, зелене жито, зелене…хорошії гості у мене…» радісно звучало від викладачів Старосинявської ДМШ, яке щиро вразило гостей. У відповідь гості  заграли  марш, виконаний військовим оркестром. Зустріч продовжилась у с.Пилява –  у Пилявській ЗОШ І-ІІІ ступенів, школі сприянню здоров’ю та козацького гарту.

Від представників Донбасу   старосинявцям  подарували бойову гільзу з квіткою, як знак  миру.

Учасники акції відвідали могилу  полковника Івана Ганжі та побували на Кургані Козацької Слави, поклали квіти, вслухалися в рядки історії відомої в Україні битви під Пилявцями під проводом Гетьмана Богдана Хмельницького,  разом із Благочинним Старосинявського району УПЦ КП Олегом Макаровським  молилися за мир на землі та пам'ять загиблих.

Голова громади Віталій Здебський на згадку про теплу зустріч подарував учасникам акції єднання книгу про Старосинявську громаду, про її минуле та сьогодення.

Далі «Труханівська січ» вирушить у Тернопіль, Чернівці, Коломию, Івано-Франківськ, Львів, Ужгород, Мукачеве, Луцьк та Рівне, позаду вже Вінниця та Хмельницький.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

 

Прес-служба ОТГ.